Met o.a. documentairemaker Hans Pool, zangeres Loes Wijnhoven en Live Sessie: Amber Arcades

Met o.a. documentairemaker Hans Pool, zangeres Loes Wijnhoven en Live Sessie: Amber Arcades

Hans Pool is cameraman, regisseur en documentairemaker. Op het IDFA gaat zijn nieuwe documentaire ‘Bellingcat - Truth in a Post-Truth World’ in première; over de kracht van het internationale platform voor burger-onderzoeksjournalistiek Bellingcat. Pieter van der Wielen spreekt met Hans Pool. In het tweede uur is Loes Wijnhoven van popduo Clean Pete onze Open Kaart gast en hoor een Live Sessie van zangeres Amber Arcades.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Hans Pool met documentaire over Bellingcat op IDFA

vanaf 00:00:34

Cameraman, regisseur en documentairemaker Hans Pool maakte o.a. ‘Looking for an Icon’ (2005), een documentaire over de impact van iconische foto’s. Later draaide hij de Rusland-reeksen met Jelle Brandt Corstius; ‘De Bergen achter Sotsji’, ‘Van Moskou tot Magadan’, ‘Van Moskou tot Moermansk’ en in India; ‘Van Bihar tot Bangalore’. En met Adriaan van Dis maakte hij de serie ‘Van Dis in Afrika’. Op het IDFA gaat zijn nieuwe documentaire ‘Bellingcat - Truth in a Post-Truth World’ in première; over de kracht van het internationale platform voor burger-onderzoeksjournalistiek Bellingcat. Pieter van der Wielen spreekt met Hans Pool.

Weekschrijver: Jamal Ouariachi

vanaf 01:00:15

Jamal Ouariachi over de woensdag die was

Open Kaart: Clean Pete (Loes Wijnhoven)

vanaf 01:07:15

Popduo Clean Pete bestaat uit tweelingzusjes Renée en Loes Wijnhoven. Beide studeerden aan het conservatorium in Maastricht. Met Clean Pete stonden ze onder andere al op Noorderslag en Pinkpop. De zusjes' tweestemmige zang vertolkt veelal autobiografische teksten en wordt begeleid door cello en gitaar. Begin dit jaar bracht Clean Pete haar derde album 'Afblijven' uit. Na aanleiding van dit album, waarop zowel akoestische nummers als sixties-garagebeat popsongs staan, zullen Renée en Loes vanaf eind november door Nederland touren. Pieter van der Wielen spreekt met Loes Wijnhoven.

NMS Live Sessies: Amber Arcades

vanaf 01:33:29

Om de week nodigt NMS binnen- of buitenlandse muzikanten uit om in platenzaak Velvet Music in Amsterdam een paar nummers te komen spelen, waaronder een cover van een bewonderde collega-muzikant. Vandaag zenden we de sessie uit van Annelotte de Graaf, oftewel Amber Arcades. De dromerige singer-songwriter stond o.a. op Eurosonic Noorderslag en Into the Great Wide open. Daarnaast kent ze internationaal succes. Zo tourde ze door de VS als voorprogramma van indie-band Nada Surf, nam al eerder een album op in New York, en staat momenteel getekend bij het Britse Heavenly Recordings. Haar geprezen nieuwe album ‘European Heartbreak’ kwam eind september uit.

Willem Jan Otten – Hoeveel Weet Ik Van U

vanaf 01:48:32

Tijdens de 36e Nacht van de Poëzie in Utrecht lazen meer dan twintig dichters poëzie voor ons voor. De komende tijd zenden we elke nacht een gedicht uit. Deze keer is het de beurt aan Willem Jan Otten, die het gedicht 'Hoeveel Weet Ik Van U' voorleest.

advertentie