Nooit Meer Slapen

Met o.a. Franka Verhagen, Rico Schuijers en NMS Live Sessies

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Franka Verhagen, Rico Schuijers en NMS Live Sessies

Franka Verhagen is muziekdocente en muziekhistorica in Venezuela. Ze zet zich in voor El Sistema, een organisatie die klassieke muziek inzet om de jeugd weg te houden van drugs, geweld en prostitutie. Pieter van der Wielen spreekt met Franka Verhagen. In het tweede uur is sportpsycholoog Rico Schuijers onze 'Open Kaart' gast en hoor je de 'NMS Live Sessie' met muzikant Bent Van Looy.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Franka Verhagen beschermt de jeugd met klassieke muziek

vanaf 00:00:41

Franka Verhagen is muziekdocente en muziekhistorica in Caracas, de hoofdstad van Venezuela. Ze studeerde gitaar op het conservatorium van Maastricht. In 1986 ontmoette ze een trompettist uit Venezuela. Ze trouwden en streken neer in Caracas. Samen met haar echtgenoot zet Verhagen zich in voor El Sistema, een organisatie die klassieke muziek als middel inzet om de jeugd weg te houden van drugs, geweld en prostitutie. El Sistema is Verhagens levenswerk. Maar als de crisis aanblijft, is het maar de vraag of ze over een jaar nog in Venezuela woont. Pieter van der Wielen spreekt met Franka Verhagen.

Weekschrijver: Cathelijn Schilder

vanaf 01:00:27

Cathelijn Schilder over de woensdag die was

Open Kaart: Rico Schuijers

vanaf 01:10:29

Rico Schuijers is sportpsycholoog. Hij begon al in 1990 een eigen bedrijf, promoveerde een aantal jaar later aan de Sporthochschule van Keulen, en is voormalig voorzitter van de Vereniging voor Sportpsychologie in Nederland. In zijn dagelijks werk begeleidt hij topsporters die zich richten op o.a. de Olympische Spelen. Hij geeft daarnaast, vanuit zijn expertise over prestatiedruk en stressmanagement, ook trainingen en lezingen aan luchtverkeersleiders, dirigenten en musici. Zijn nieuwe boek ‘Focus, Beter Presteren door Cirkeltraining’ bestaat uit praktische informatie en tips die voor iedereen die zijn aandacht ergens bij wil houden. In de rubriek ‘Open Kaart’ beantwoord Rico Schuijers vragen over werk en leven.

NMS Live Sessies: Bent Van Looy

vanaf 01:39:11

Maandelijks nodigt NMS binnen- of buitenlandse muzikanten uit om in platenzaak Velvet Music in Amsterdam een paar nummers te komen spelen, waaronder een cover van een bewonderde collega-muzikant. Vandaag zenden we de sessie uit van Bent Van Looy. Deze Vlaamse alleskunner is muzikant, zanger, componist, kunstenaar en kledingontwerper. Hij is bekend als frontman van de indie-band Das Pop, speelde drums voor Soulwax en was ook te zien als coach bij The Voice van Vlaanderen. Dit jaar verscheen zijn nieuwe solo album ‘Yours Truly’.

Moya de Feyter - 'Vosje'

vanaf 01:48:30

Tijdens de 36e Nacht van de Poëzie in Utrecht lazen meer dan twintig dichters poëzie aan ons voor. De komende tijd zenden we elke nacht een gedicht uit. Deze keer is het de beurt aan Moya De Feyter die 'Vosje' voordraagt.

advertentie