Emeritus hoogleraar Michiel Korthals over smaakvoller en ethisch verantwoord voedsel (2/2)

Emeritus hoogleraar Michiel Korthals over smaakvoller en ethisch verantwoord voedsel (2/2)

Michiel Korthals is emeritus hoogleraar Toegepaste Filosofie aan de Wageningen Universiteit en Vrije Universiteit. Zijn academische belangstelling richt zich op bioethiek (met name voeding, dieren en milieu), democratische theorieën en Amerikaans pragmatisme. Hij schreef eerder onder andere ‘Filosofie en intersubjectiviteit’ (1983) en ‘Voor het eten’ (2002). In zijn nieuwe boek ‘Goed eten’ draait het om de vraag welke rol consumenten, overheden en marktpartijen kunnen spelen in de productie van smaakvoller en ethisch verantwoord voedsel. Elfie Tromp spreekt met Michiel Korthals.

Dit fragment is onderdeel van

Nooit Meer Slapen

Michiel Korthals is emeritus hoogleraar Toegepaste Filosofie aan de Wageningen Universiteit en Vrije Universiteit. Zijn academische belangstelling richt zich op bioethiek (met name voeding, dieren en milieu), democratische theorieën en Amerikaans pragmatisme. Hij schreef eerder onder andere ‘Filosofie en intersubjectiviteit’ (1983) en ‘Voor het eten’ (2002). In zijn nieuwe boek ‘Goed eten’ draait het om de vraag welke rol consumenten, overheden en marktpartijen kunnen spelen in de productie van smaakvoller en ethisch verantwoord voedsel. Elfie Tromp spreekt met Michiel Korthals.

advertentie