Nooit Meer Slapen

met o.a. Renée Soutendijk, Jan Drost en Detroit in Rotterdam

Nooit Meer Slapen

met o.a. Renée Soutendijk, Jan Drost en Detroit in Rotterdam

Toen Renée Soutendijk eind jaren zeventig beroemd werd met haar rol in 'Pastorale 1943' werd ze het nieuwe gezicht van de Nederlandse film genoemd. Films als 'Spetters', 'Het meisje met het rode haar' en de Hollywood-productie 'Eve of Destruction' volgden. Ook speelde ze in series als 'Meiden van de Wit' en 'Moordvrouw'. Binnenkort is Soutendijk te zien in het politieke drama 'Borgen', een tien uur durende voorstelling van het Noord Nederlands Toneel naar de gelijknamige Deense tv-serie. Ester Naomi Perquin spreekt met Renée Soutendijk. Ook besteden we aandacht aan een vervallen huis uit Detroit, dat in Rotterdam wordt neergezet voor Art Rotterdam. En filosoof Jan Drost is te gast in de rubriek Open Kaart. Hij komt vertellen over de Valentijnsnachteditie van de voorstelling 'Liefdesbiecht'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Deense politiek op het toneel: Renée Soutendijk over Borgen

vanaf 00:00:09

Toen Renée Soutendijk eind jaren zeventig beroemd werd met haar rol in Pastorale 1943 werd ze het nieuwe gezicht van de Nederlandse film genoemd. Films als Spetters, Het meisje met het rode haar en de Hollywood-productie Eve of Destruction volgden. Ook speelde ze in series als Meiden van de Wit en Moordvrouw. Binnenkort is Soutendijk te zien in het politieke drama Borgen, een tien uur durende voorstelling van het Noord Nederlands Toneel naar de gelijknamige Deense tv-serie. Ester Naomi Perquin spreekt met Renée Soutendijk.

Een stukje Detroit in Rotterdam

vanaf 00:39:41

Detroit, waar ooit de auto-industrie bloeide is de laatste decennia uitgegroeid tot een halve spookstad. Door de crisis staan hele wijken leeg, de woningen verkrotten en er is zelfs geen geld om ze te slopen. De in Europa wonende Amerikaanse kunstenaar Ryan Mendoza besloot samen met zijn Nederlandse galeriehouder Jeroen Dijkstra zo’n verkrotte woning naar Nederland te halen om het tijdens Art Rotterdam tentoon te stellen. Een raar plan? Zeker. Maar oud-transporteur en kunstverzamelaar Geert Verbeke was er meteen voor te porren. Dit weekend is het huis te zien bij de Van Nellefabriek in Rotterdam. Mendoza schilderde het huis wit: “De verf is als een deken over een lijk”. Verslaggever Emmie Kollau sprak de heren over dit bijzondere initiatief.

Open Kaart: Jan Drost

vanaf 00:53:31

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Afgelopen nacht kwam filosoof Jan Drost langs om te vertellen over de Valentijnsnacht editie van het programma 'Liefdesbiecht'.

advertentie