Nooit Meer Slapen

met o.a. Floris Kaayk, 40 jaar Ramones en Mike Boddé

Nooit Meer Slapen

met o.a. Floris Kaayk, 40 jaar Ramones en Mike Boddé

Floris Kaayk is filmmaker en kunstenaar. Vanaf 2005 realiseert hij diverse fictieve korte films en online media projecten, waarmee hij technologische vooruitgang visualiseert. Met 'Human Birdwings' haalde hij wereldwijd de media, toen hij een fictieve ingenieur op eigen kracht liet vliegen als een vogel. Zijn nieuwe project heet 'The Modular Body', waarbij een fictief personage er langs de biotechnologische weg in is geslaagd leven te creëren. Ester Naomi Perquin spreekt met Floris Kaayk. Verder aandacht voor de Ramones. Veertig jaar geleden namen zij, zonder echt een instrument te kunnen bespelen, hun eerste plaat op. En we spreken Mike Boddé over 'Mike Kwadraat', twee geïmproviseerde pianoconcerten waarvoor hij samenwerkt met Mike del Ferro.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Spelen met de werkelijkheid: Floris Kaayk over 'The Modular Body'

vanaf 00:00:01

Floris Kaayk is filmmaker en kunstenaar. Vanaf 2005 realiseert hij diverse fictieve korte films en online media projecten, waarmee hij technologische vooruitgang visualiseert. Met Human Birdwings haalde hij wereldwijd de media, toen hij een fictieve ingenieur op eigen kracht liet vliegen als een vogel. Zijn nieuwe project heet The Modular Body, waarbij een fictief personage er langs de biotechnologische weg in is geslaagd leven te creëren. Ester Naomi Perquin spreekt met Floris Kaayk.

Hey! Ho! Let's Go!: 40 jaar Ramones

vanaf 00:36:47

Ze noemden zich Johnny, Joey, Dee Dee en Tommy, vier simpele jongens uit Queens, New York die niet perse heel goed een instrument konden bespelen. In 1976 namen ze als de Ramones in zeven dagen tijd hun eerste plaat op voor het luttele bedrag van 6400 dollar. Veertien songs van amper twee minuten, ontdaan van alle opsmuk die zo populair was in de jaren zeventig. Zonder het te weten startten ze daarmee de punkbeweging. Sex Pistols, The Clash, maar ook Bad Religion, Green Day en The Offspring volgden in hun voetsporen. Echt rijk werden de Ramones er uiteindelijk nooit van, hun debuutalbum bereikte pas twee jaar geleden de gouden status, maar hun invloed is immens. Verslaggever Emmie Kollau sprak met punkkenner Jerry Goossens, frontman van tributeband The Rumbones Hugo Koch en met fan en organisator van de avond 'Veertig jaar Ramones' in Kampen Dick van der Wal.

Open Kaart: Mike Boddé

vanaf 00:52:00

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht schoof cabaretier en pianist Mike Boddé aan. Hij kwam vertellen over 'Mike Kwadraat', twee geïmproviseerde pianoconcerten waarvoor hij samenwerkt met Mike del Ferro.

advertentie