Nooit Meer Slapen

met o.a. Esther Scheldwacht, Intuïtieve Mensbenadering en Jan Bijvoet

Nooit Meer Slapen

met o.a. Esther Scheldwacht, Intuïtieve Mensbenadering en Jan Bijvoet

Esther Scheldwacht is verbonden aan het Rotheater, sinds 1991. Naast het spelen is zij ook gaan regisseren, schrijven en begeleiden. Ze speelde o.a. de solovoorstelling 'De Sunshine Show' en schreef en regisseerde acteur Stefan de Walle in de solovoorstelling 'Op een mooie Pinksterdag'. 'Helga Maria Baumgarten' is haar derde voorstelling en het meest persoonlijke deel van haar trilogie. Een tragikomedie over één van de duizenden mensen waar je in het leven aan voorbijgaat zonder hen te zien. Ester Naomi Perquin spreek met Esther Scheldwacht. Verder aandacht voor de installatie 'Intuïtieve Mensbenadering' van kunstenaar Martijn Engelbrecht die op 'Hacking Habitat' in Utrecht te zien is. En we spreken acteur Jan Bijvoet over 'El Abrazo de la Serpiente', waarin hij een Duitse ontdekkingsreiziger in de Amazone speelt.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Esther Scheldwacht zet Helga Maria Baumgarten in de spotlights

vanaf 00:00:10

Esther Scheldwacht is verbonden aan het Rotheater, sinds 1991. Naast het spelen is zij ook gaan regisseren, schrijven en begeleiden. Ze speelde o.a. de solovoorstelling De Sunshine Show en schreef en regisseerde acteur Stefan de Walle in de solovoorstelling Op een mooie Pinksterdag. Helga Maria Baumgarten is haar derde voorstelling en het meest persoonlijke deel van haar trilogie. Een tragikomedie over één van de duizenden mensen waar je in het leven aan voorbijgaat zonder hen te zien. Ester Naomi Perquin spreekt met Esther Scheldwacht.

Wat te doen als je een mens tegenkomt?

vanaf 00:38:13

'Intuïtieve Mensbenadering' - dat is de titel van een installatie van kunstenaar Martijn Engelbregt in de groepstentoonstelling 'Hacking Habitat'. We leven in een tijd die meer en meer bepaald wordt door protocollen, scripts en systemen. Machines lijken steeds meer op mensen, maar waarom gaan wij ons steeds meer als machines gedragen, zo vraagt hij zich af. Deze tentoonstelling, in een voormalige gevangenis in Utrecht, laat ons de controle terugnemen op de instituten, systemen en technologie waarvan onze maatschappij doordrongen is. Botte Jellema sprak de kunstenaar.

Open Kaart: Jan Bijvoet

vanaf 00:53:17

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Afgelopen nacht vertelde acteur Jan Bijvoet over 'El Abrazo de la Serpiente', waarin hij een Duitse ontdekkingsreiziger in de Amazone speelt.

advertentie