Nooit Meer Slapen

met o.a. Esther Apituley, Hans Kesting en Jeroen Robert Kramer

Nooit Meer Slapen

met o.a. Esther Apituley, Hans Kesting en Jeroen Robert Kramer

Ze wordt wel de prima donna van de altviool genoemd: Esther Apituley. Ze was onder andere soliste bij het Nationaal Ballet Orkest, het Metropole orkest en het Radio Kamerorkest, bracht meerdere cd’s uit en trad op in binnen- en buitenland. Na de organisatie van het Viola Viola Festival, ter promotie van de altviool, presenteert ze vanaf volgende week 'Esther Apituley’s Locomotive'; een muziektheaterfestival waarbij klassieke muziek in een theatrale setting wordt geplaatst. Ester Naomi Perquin spreekt met Esther Apituley. Verder spreken we Hans Kesting over de voorstelling 'De welwillenden', waarin hij de rol van SS-officier Max Aue speelt. En fotograaf Jeroen Robert Kramer speelt Open Kaart met ons naar aanleiding van zijn expositie 'Une Femme', die binnenkort in Huis Marseille wordt geopend.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Esther Apituley: klassiek met een twist

vanaf 00:00:04

Ze wordt wel de prima donna van de altviool genoemd: Esther Apituley. Ze was onder andere soliste bij het Nationaal Ballet Orkest, het Metropole orkest en het Radio Kamerorkest, bracht meerdere cd's uit en trad op in binnen- en buitenland. Na de organisatie van het Viola Viola Festival, ter promotie van de altviool, presenteert ze vanaf volgende week Esther Apituley's Locomotive; een muziektheaterfestival waarbij klassieke muziek in een theatrale setting wordt geplaatst. Ester Naomi Perquin spreekt met Esther Apituley.

Hans Kesting als dader in De welwillenden

vanaf 00:38:21

SS-officier Max Aue is de hoofdpersoon in de roman 'De welwillenden' van Jonathan Littell. Het bijzondere aan dit boek is dat het verhaal van Aue vanuit het standpunt van hemzelf wordt verteld. Toen het boek in 2006 verscheen, vonden sommigen dit schokkend. Het boek van Littell werd bekroond en bekritiseerd. Nu brengt Toneelgroep Amsterdam samen met het Toneelhuis uit Antwerpen het op het podium. Botte Jellema ontmoette hoofdrolspeler Hans Kesting bij de repetities in Antwerpen.

Open Kaart: Jeroen Robert Kramer

vanaf 00:54:00

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht schoof fotograaf Jeroen Robert Kramer aan. Hij vertelde over zijn expositie 'Une Femme', die vanaf 12 maart in Huis Marseille te zien zal zijn.

advertentie