Nooit Meer Slapen

Met o.a. Haro Kraak, Dick Matena & Carina Wolkers en Iris de Groot

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Haro Kraak, Dick Matena & Carina Wolkers en Iris de Groot

Haro Kraak schrijft als redacteur van de Volkskrant over media, populaire cultuur en literatuur. Hij publiceerde eerder korte verhalen in verschillende literaire tijdschriften en debuteert nu met de roman Lekhoofd, waarin de hoofdpersoon geluiden kan proeven en letters en cijfers in kleuren ziet. Verder praten we met Dick Matena over Turks Fruit als stripverhaal, en schrijver & tekenaar Iris de Groot is te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Haro Kraak over zijn debuutroman Lekhoofd

vanaf 00:00:31

Haro Kraak studeerde sociologie en journalistiek en schrijft als redacteur van 'de Volkskrant' over media, populaire cultuur en literatuur. Hij publiceerde eerder korte verhalen in verschillende literaire tijdschriften en debuteert nu met de roman 'Lekhoofd', waarin de hoofdpersoon geluiden kan proeven en letters en cijfers in kleuren ziet. Samen met zijn vriend gaat hij op een ontdekkingstocht van de zintuigen om de grenzen van de perceptie te verkennen. Ester Naomi Perquin spreekt met Haro Kraak.

Dick Matena en Karina Wolkers over de verstripping van Turks Fruit

vanaf 00:39:09

Literaire stripverhalen voor volwassenen. Striptekenaar Dick Matena vond het een goed idee en maakte in 2003 van Gerard Reves 'De avonden' een vierdelig stripboek. En met succes. Eerder verstripte hij de kinderboeken 'Dik Trom', 'Pietje Bell' en 'Kruimeltje'. Nu is Jan Wolkers' 'Turks Fruit' in stripvorm gegoten, met slechts 172 gedrukte exemplaren een heus collector's item. Verslaggeefster Emmie Kollau spreekt met Dick Matena en Karina Wolkers.

Open Kaart: striptekenaar en schrijver Iris de Groot

vanaf 00:54:01

Iris de Groot groeide op met een verstandelijk beperkte moeder. Haar vader heeft ze nooit gekend, en haar jeugd was op z'n zachtst gezegd niet makkelijk. In haar boek 'Mamma?' tekent en schrijft ze over een jeugd vol gemis zoals zij die meemaakte, en hoe hiermee om te gaan. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Iris de Groot persoonlijke vragen over leven en werk.

Museum Voorlinden: wat vindt het publiek?

vanaf 01:14:20

Deze week opende Museum Voorlinden in Wassenaar de deuren. Dit bijzonder vormgegeven museum is ontworpen door architect Dirk Jan Postel. Momenteel exposeert Ellsworth Kelly er zijn hedendaagse kunst. Onze Luuk Heezen polste de reacties van het publiek.

advertentie