Nooit Meer Slapen

Met o.a. Marijke Boon, humorologie en Rob Lücker

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Marijke Boon, humorologie en Rob Lücker

Marijke Boon is zangeres en cabaretière. Met weinig meer dan haar rode accordeon en haar lange lijf is ze sinds 1975 een markante persoonlijkheid binnen de theaterwereld. Onlangs ging haar nieuwe voorstelling 'Smartsongs' in première. Verder besteden we aandacht aan het vak van de humorologie met Martijn Veerman, en komt Rob Lücker langs. Hij regisseert de absurdistische tv-serie 'Rundfunk'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Marijke Boon over haar voorstelling 'Smartsongs'

vanaf 00:00:49

Marijke Boon is zangeres, performer en cabaretière. Ze maakt sinds 1975 theater, en vanaf 1985 soloprogramma's. Ze schrijft, componeert en zingt. Met weinig meer dan haar rode accordeon en haar lange lijf is ze een markante persoonlijkheid binnen de theaterwereld. Onlangs ging haar nieuwe voorstelling 'Smartsongs' in première, waarin ze zingt van vogelaars en vogels, blauwe spa en snelweg, liefde en eenzaamheid. Ester Naomi Perquin spreekt met Marijke Boon.

Filosoof Martijn Veerman over het ontleden van humor

vanaf 00:41:56

Het analyseren van humor is als het ontleden van een kikker: niemand is geïnteresseerd, en de kikker gaat er dood van. Toch besloot filosoof Martijn Veerman een boek te schrijven over het vak van de humorologie. Het doel van het boek 'Humorologie' is om humor te begrijpen. Wat is het onderlinge verband tussen cynisme, sarcasme en ironie? En waarom vinden we sommige soorten humor grappiger dan andere? Stef Visjager sprak Martijn Veerman over de schone kunst van de humor.

Open Kaart: regisseur Rob Lücker

vanaf 00:56:57

Wie een aflevering van de tv-serie 'Rundfunk' bekijkt, zal merken hoe moeilijk het is om het gezicht in de plooi te houden. Absurdistisch, bizar, onethisch, lomp: 'Rundfunk' is het allemaal. Hoofdrolspelers en schrijvers Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde zijn nu klaar met het tweede seizoen, dat vanaf maandag wordt uitgezonden. Regisseur Rob Lücker is bij ons te gast. In de rubriek Open Kaart beantwoordt hij persoonlijke vragen over leven en werk.

'Prooi': Wat vindt het publiek?

vanaf 01:17:13

Dick Maas hoopt met zijn nieuwe film 'Prooi' een opvolger te hebben voor cultklassiekers zoals 'De Lift', 'Amsterdamned' en 'Sint'. 'Prooi' gaat over een losgeslagen leeuw in het centrum van Amsterdam, geheel in de stijl van Dick Maas dus. Verslaggever Luuk Heezen bezocht de film en polste de reacties van het publiek.