Nooit Meer Slapen

Met o.a. Kaweh Modiri, Stranger Things en Paul van der Steen

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Kaweh Modiri, Stranger Things en Paul van der Steen

Kaweh Modiri is een Nederlandse schrijver en filmmaker van Iraanse afkomst. In 2012 debuteerde hij met de roman 'Meneer Sadek en de anderen'. Zijn speelfilmdebuut 'Bodkin Ras' ging in wereldpremière tijdens het International Film Festival Rotterdam en is vanaf volgende week in de bioscoop te zien. De film vertelt het verhaal van een voorvluchtige crimineel die in de Highlands van Schotland een nieuwe start hoopt te maken. Ester Naomi Perquin spreekt met Kaweh Modiri. In het tweede uur bespreken we met wetenschapsjournalist en science-fiction-liefhebber George van Hal de hitserie 'Stranger Things'. En illustrator Paul van der Steen komt langs om te vertellen over 'Steen's Schrijverskalender'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Debuterend filmmaker Kaweh Modiri over Bodkin Ras

vanaf 00:00:27

Kaweh Modiri is een Nederlandse schrijver en filmmaker van Iraanse afkomst. In 2012 debuteerde hij met de roman 'Meneer Sadek en de anderen'. Zijn speelfilmdebuut 'Bodkin Ras' ging in wereldpremière tijdens het International Film Festival Rotterdam en is vanaf volgende week in de bioscoop te zien. De film vertelt het verhaal van een voorvluchtige crimineel die in de Highlands van Schotland een nieuwe start hoopt te maken. Ester Naomi Perquin spreekt met Kaweh Modiri.

Het succes van Netflix-serie 'Stranger Things'

vanaf 00:40:59

Cassettebandjes opnemen met punk en wavemuziek, opzichtige blauwe oogschaduw en een tv met een antenne. Het is het jaar 1983. De nieuwe 8-delige Netflix-serie Stranger Things neemt de kijker mee naar het dorpje Hawkins. In deze sciencefiction/horror serie gaat het over de mysterieuze verdwijning van het jongetje Will Byers. Op dit moment is Stranger Things – op Game of Thrones na – de best bekeken tv-serie ooit. Radiomaker René van Es sprak erover met wetenschapsjournalist en science-fiction-liefhebber George van Hal.

Open Kaart: Paul van der Steen

vanaf 00:55:17

Kunstenaar en illustrator Paul van der Steen maakt al decennia geheel in eigen stijl tekeningen in tijdschriften en kranten. Deze week verscheen 'Steen’s schrijverskalender 2017'. Deze kalender bevat 365 portretten van zijn hand. In de rubriek Open Kaart beantwoordt hij persoonlijke vragen over leven en werk.

Ben Hur, de nieuwe film van Timoer Bekmambetov

vanaf 01:14:55

Al vijf keer werd het verfilmd, maar dat weerhield de Russisch-Kazachse regisseur Timoer Bekmambetov niet om de roman 'Ben Hur' nog een keer naar het witte doek te brengen. Luuk Heezen polste de reacties van het publiek.

advertentie