Nooit Meer Slapen

Met o.a. Jan Willem de Vriend, 'Jackie' en Thijs Boontjes

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Jan Willem de Vriend, 'Jackie' en Thijs Boontjes

Jan Willem de Vriend is dirigent en violist. Als dirigent werkte hij voor verschillende orkesten, waaronder het Residentieorkest. Met dit ensemble zal hij masterclasses geven over meesterwerken uit de klassieke muziek. Volgende week bijt hij het spits af met een masterclass over het Requiem van Mozart. Verder aandacht voor de film 'Jackie', over de moord op John F. Kennedy, en muzikant Thijs Boontjes is te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Dirigent Jan Willem de Vriend geeft colleges over klassieke muziek

vanaf 00:00:40

Jan Willem de Vriend is dirigent en violist. Hij studeerde aan de conservatoriums van Amsterdam en Den Haag. In 1982 richtte hij het muziekensemble Combattimento Consort Amsterdam op, dat zich specialiseerde in 17e- en 18e eeuwse muziek. Als dirigent werkte hij voor verschillende orkesten zoals Orkest van het Oosten en het Residentieorkest. Met dit laatste ensemble zal hij dit jaar masterclasses geven over meesterwerken uit de klassieke muziek. Volgende week bijt hij het spits af met een masterclass over het Requiem van Mozart. Pieter van der Wielen spreekt met Jan Willem de Vriend. (foto: Maarten Fleskens)

Film 'Jackie' toont het leven van Jacqueline Kennedy

vanaf 01:06:30

Hoe beleefde Jacqueline Kennedy, weduwe van John F., de dagen na de moord op haar man? Vanaf volgende week draait de film 'Jackie' in de Nederlandse bioscopen, een onconventioneel portret dat net zo zeer gaat over de voormalige presidentsvrouw als over beeldvorming, gemaakt door de Chileense regisseur Pablo Larrain. Verslaggever Floortje Smit zag de film met Amerikakenner Willem Post, en met Mick Peet, een van de makers van de graphic novelserie 'The Kennedy Files'.

Open Kaart: muzikant Thijs Boontjes

vanaf 01:21:13

Thijs Boontjes is muzikant. Hij speelde in diverse bands, waaronder die van Anouk. Momenteel maakt hij onder de naam 'Thijs Boontjes Dans- en Showorkest' muziek die het beste omschreven kan worden als een kruising tussen Herman Brood en André Hazes. Rockmuziek in de Nederlandse taal. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Thijs Boontjes persoonlijke vragen over leven en werk.

advertentie