Nooit Meer Slapen

Met o.a. Bregje Bleeker, Culturele rebellie en Arthur Prins

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Bregje Bleeker, Culturele rebellie en Arthur Prins

In 2007 debuteerde schrijver Bregje Bleeker met 'Walrus', een roman over een jonge studente die betrokken raakt bij de Amsterdamse hasjhandel van de jaren ‘90. Nu verschijnt Bleekers tweede boek, 'Eva', dat zij baseerde op het leven van haar moeder. Een verhaal over dementie, fysieke aftakeling en identiteit. Verder bespreken we de culturele rebellen van Europa, en is beeldend kunstenaar Arthur Prins te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Bregje Bleeker over haar tweede roman: 'Eva'

vanaf 00:00:52

In 2007 debuteerde schrijver Bregje Bleeker met 'Walrus', een roman over een jonge studente die betrokken raakt bij de Amsterdamse hasjhandel van de jaren ‘90. Nu verschijnt Bleekers tweede boek, 'Eva', dat zij baseerde op het leven van haar moeder. Eva is nog geen vijftig als ze wordt geconfronteerd met een hersenziekte die gepaard gaat met dementie en fysieke aftakeling. Terwijl haar dochter op zoek is naar haar eigen identiteit, wordt pijnlijk duidelijk dat hoe verder haar moeder aftakelt, hoe meer de dochter zichzelf kan zijn. Pieter van der Wielen spreekt met Bregje Bleeker. (foto: Lona Aalders)

Made in Europe: het belang van culturele rebellie

vanaf 01:11:14

Komende zondag begint de televisieserie 'Made in Europe', waarin Dimitri Verhulst door Europa reist; op zoek naar het culturele DNA van ons continent. In de eerste aflevering zal het gaan over rebellie. Onze verslaggever Emmie Kollau spreekt in het kader van dit thema met uitgever en kunstverzamelaar Oscar van Gelderen. Want wat maakt rebellie nou zo aantrekkelijk?

Open Kaart: beeldend kunstenaar Arthur Prins

vanaf 01:28:25

Arthur Prins (1960) is altijd op zoek naar een balans tussen kleur, vorm en compositie in zijn tekeningen. Al bijna zijn hele leven maakt Prins kunst, maar pas in 2012 trad hij naar buiten met zijn werken. Het Dolhuys Museum in Haarlem toont nu een overzicht van zijn tekeningen: 'Het universum van Arthur Prins'. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Arthur Prins persoonlijke vragen over leven en werk.

advertentie