Nooit Meer Slapen

Met o.a. Willem de Ridder, Face It en George Tobal

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Willem de Ridder, Face It en George Tobal

Willem de Ridder is verhalenverteller, kunstenaar en radiomaker. In de jaren ’60 speelde hij een belangrijke rol in de internationale ‘Fluxus’-beweging, de kunststroming die streefde naar de versmelting van kunst met het dagelijks leven. Verder aandacht voor de expositie 'Face It' in het Joods Historisch Museum in Amsterdam, en acteur George Tobal is te gast. (foto: Sjoerd Huismans)

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Willem de Ridder: een leven vol verhalen

vanaf 00:00:40

Willem de Ridder is verhalenverteller, kunstenaar en radiomaker. In de jaren ’60 speelde hij een belangrijke rol in de internationale ‘Fluxus’-beweging, de kunststroming die streefde naar de versmelting van kunst met het dagelijks leven. Later was De Ridder nauw betrokken bij de oprichting van alternatieve muziekpodia als Paradiso en de Melkweg. Ook zette hij verschillende tijdschriften op, zoals 'Hitweek' en 'Aloha', en was hij een van de eersten in Nederland die erotische 06-lijnen opzette. Pieter van der Wielen spreekt met Willem de Ridder.

'Face it': over oordelen op het eerste gezicht

vanaf 01:09:33

Joden hebben een grote neus, Arabieren dragen een baard en Marokkanen en Surinamers praten 'anders'. Dit is vaak het beeld dat mensen van deze groepen hebben, maar kloppen deze stereotypen? Waarom denken we in stereotypen en hoe fout is dat? De tentoonstelling 'Face It' in het Joods Historisch Museum in Amsterdam laat zien hoe deze beeldvorming tot stand komt. Verslaggever Luuk Heezen bezocht met fotograaf Ruud van Empel de tentoonstelling. Drie van zijn werken zijn er te zien.

Open Kaart: acteur George Tobal

vanaf 01:25:09

Acteur George Tobal is geboren in Aleppo, Syrië. In 1999 vluchtte hij naar Nederland. Hij studeerde af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Nu speelt hij in 'De vlucht van een granaatappel', een tragikomische voorstelling die zich afspeelt tussen de wens te willen weten en het verlangen te verzwijgen. Migratieachtergrond is een belangrijk thema in het stuk. In de rubriek Open Kaart beantwoordt George Tobal persoonlijke vragen over leven en werk. (foto: ASA Foto & Video - Tessa Witvoet)

advertentie