Nooit Meer Slapen

Met o.a. Ivo Victoria, 'Please Like Me' en Maarten Hogenhuis

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Ivo Victoria, 'Please Like Me' en Maarten Hogenhuis

Ivo Victoria is een Vlaamse schrijver die al jaren in Nederland woont. Naast schrijver is hij columnist en (literair) programmeur voor diverse festivals. Deze week verschijnt zijn vierde roman 'Billie & Seb', over de vraag of we nog wel in staat zijn te voelen in een wereld die al lang niet meer bevochten hoeft te worden. Verder bespreken we de nieuwe Netflix-serie 'Please Like Me', en is saxofonist en componist Maarten Hogenhuis te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Ivo Victoria over zijn vierde roman: 'Billie & Seb'

vanaf 00:00:33

Ivo Victoria is een Vlaamse schrijver die al jaren in Nederland woont. In 2009 debuteerde hij met de roman 'Hoe ik nimmer de Ronde van Frankrijk voor min-twaalfjarigen won (en dat het me spijt)'. Naast schrijver is hij columnist en (literair) programmeur voor festivals als Lowlands en Down The Rabbit Hole. Ook treedt hij op een literaire talkshow die hij met Rob Waumans organiseert. Deze week verschijnt zijn vierde roman 'Billie & Seb' en gaat over de vraag of we nog wel in staat zijn werkelijk te voelen in een wereld die al lang niet meer bevochten hoeft te worden. Pieter van der Wielen spreekt met Ivo Victoria. (foto: Katerina Plevkova)

'Please Like Me': komisch ongemak in nieuwe Netflix-serie

vanaf 01:10:01

Netflix is weer een serie rijker. De Australische comedian Josh Thomas baseerde de serie 'Please Like Me' op zijn eigen leven als jonge homo in Melbourne. De serie krijgt bijna unaniem lovende kritieken, met name uit de homogemeenschap. Met name het grappige ongemak in 'Please Like Me' wordt vaak geroemd. Verslaggever Luuk Heezen zocht uit of de serie ook voor hem als hetero toegankelijk en interessant is.

Open Kaart: saxofonist Maarten Hogenhuis

vanaf 01:24:23

Maarten Hogenhuis is saxofonist en componist. Hij speelt onder andere in powerjazzgroep BRUUT!, waarmee hij wereldwijd toerde. Ook maakt hij onderdeel uit van de band Krupa & The Genes, en hij leidt zowel een eigen trio als kwartet. Recent bracht hij zijn tweede album uit: 'Mimicry'. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Maarten Hogenhuis persoonlijke vragen over leven en werk.

advertentie