Nooit Meer Slapen

Met o.a. Sandra Heerma van Voss, 'Magnus' en Jannet Vaessen

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Sandra Heerma van Voss, 'Magnus' en Jannet Vaessen

Sandra Heerma van Voss schrijft voor onder meer NRC Handelsblad en De Revisor. Nu debuteert ze als romanschrijver met 'Schijnvrouw'; over een juriste die met een burn-out kampt. Los van conventies moet ze haar weg zien te vinden. Verder spreken we schrijver en schaker Alexander Münninghoff over de schaakdocumentaire 'Magnus', en is schrijver Jannet Vaessen te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Sandra Heerma van Voss debuteert als romanschrijver met 'Schijnvrouw'

vanaf 00:00:44

Sandra Heerma van Voss schrijft als freelance journalist voor onder meer NRC Handelsblad, VOGUE en De Revisor. In 2011 publiceerde ze de interviewbundel 'Familiealbum'. In het boek staan Nederlandse familiegeschiedenissen, verteld door de betrokkenen zelf aan de hand van een dierbare foto. Nu debuteert ze als romanschrijver met 'Schijnvrouw'; over een negenendertigjarige juriste die met een burn-out kampt. Het verhaal schetst een modern vrouwenleven, waarin je los van conventies je weg moet zien te vinden. Pieter van der Wielen spreekt met Sandra Heerma van Voss. (foto: Eelkje Colmjon)

'Magnus': portret van een schakend wonderkind op weg naar de top

vanaf 01:11:02

Op 13-jarige leeftijd maakt de Noorse Magnus Carlsen een beslissing: hij zal wereldkampioen schaken worden. De documentaire 'Magnus' volgt hem tijdens zijn klim op de ranglijst, en toont zijn persoonlijke opofferingen. Vanaf deze week draait Magnus in de Nederlandse bioscopen. Verslaggever Mathijs Deen spreekt schrijver en schaker Alexander Münninghoff over de documentaire.

Open Kaart: Jannet Vaessen

vanaf 01:27:40

Of we nu willen of niet, we beoordelen elkaar voortdurend. Op uiterlijk, afkomst, sekse, opleiding, inkomen. Voor een kleine groep mensen pakt dat bijna altijd goed uit. Wie zijn die mensen? Wanneer hoor je bij de ingroup en waar word jij buitengesloten? Jannet Vaessen, oprichter van vrouwennetwerk WOMEN Inc., laat in haar boek 'Iedereen Inc.' zien dat het wel degelijk zin heeft om op te komen voor je positie: als je het maar strategisch doet. In de rubriek Open Kaart beantwoordt ze persoonlijke vragen over leven en werk.

advertentie