Nooit Meer Slapen

Met o.a. Tania Kross, Wim Brands in memoriam en Ntjam Rosie

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Tania Kross, Wim Brands in memoriam en Ntjam Rosie

Mezzosopraan Tania Kross werd geboren op Curaçao. Tijdens haar carrière heeft ze diverse albums opgenomen en werkte ze mee aan een groot aantal opera’s, in binnen -en buitenland. Als de ideale Carmen-vertolkster ​bereidt ze zich voor op haar rol in 'Carmen Revisited', een nieuwe versie van Georges Bizets opera. Verder aandacht voor het In Memoriam van Wim Brands, en jazzzangeres Ntjam Rosie is te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Tania Kross is de ideale Carmen-vertolkster voor 'Carmen Revisited'

vanaf 00:00:50

Mezzosopraan Tania Kross werd geboren op Curaçao. Op haar zeventiende verhuisde ze naar Nederland, waar ze studeerde aan het Utrechts Conservatorium. Tijdens haar carrière heeft ze diverse albums opgenomen en werkte ze mee aan een groot aantal opera’s, in binnen -en buitenland, zoals het Nationale Reisorkest en de Staatsopera's van Hamburg en Hannover. Ze staat bekend om haar vernieuwingsdrang en zoektocht naar een nieuw, jong publiek. Als de ideale Carmen-vertolkster ​bereidt ze zich voor op haar rol in 'Carmen Revisited', een nieuwe versie van Georges Bizets opera. Pieter van der Wielen spreekt met Tania Kross. (beeld: YouTube)

Wim Brands overleed jaar geleden

vanaf 01:09:59

Een jaar geleden - 4 april 2016 - overleed Wim Brands, dichter, journalist en presentator van het tv-programma VPRO Boeken. Deze week verschijnt het boek 'Alles komt goed', waarin zijn vrienden, collega's en verwanten Brands beschrijven. Ook komt de bundel 'Verzamelde gedichten' van hem uit, samengesteld en met nawoord van Thomas Verbogt. Tjitske Mussche maakte een In Memoriam. (foto: Wil Groenhuijsen)

Open Kaart: jazzzangeres Ntjam Rosie

vanaf 01:25:58

Jazzzangeres Ntjam Rosie komt oorspronkelijk uit Kameroen, maar verhuisde op haar negende naar Nederland. Haar doorbraak-album 'Elle' zorgde voor internationale bekendheid en een nominatie voor de Edison Jazzism Publieksprijs. Hierop combineert ze jazz met Afrikaanse invloeden. Nu komt ze met een nieuw geluid, met inspiratie uit de R&B van de jaren negentig, soul en funk. Het album, dat 'Never Give Up' heet, moet een boodschap van optimisme en hoop verspreiden in deze roerige tijden. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Ntjam Rosie persoonlijke vragen over leven en werk. (foto: Lenny Oosterwijk)