Nooit Meer Slapen

Met o.a. Peter Paul Muller, 'De Modern Art Revue' en Jochem de Vries

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Peter Paul Muller, 'De Modern Art Revue' en Jochem de Vries

Acteur Peter Paul Muller ('De Dominee', 'Gooische Vrouwen') speelt de hoofdrol in de film 'Bram Fischer' van regisseur Jean van de Velde, die zich afspeelt in het Zuid-Afrika van 1963. Ook aandacht voor de voorstelling 'Modern Art Revue', een ouderwetse revue over moderne kunst van Alex Klaassen en Steef de Jong. En filmmaker Jochem de Vries komt langs.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Peter Paul Muller speelt advocaat Bram Fischer in Zuid-Afrika

vanaf 00:00:45

Acteur Peter Paul Muller werd bekend met rollen als crimineel Klaas Bruinsma in de film 'De dominee' en als de Amsterdamse zanger Martin Morero in de televisieserie 'Gooische Vrouwen'. Nu speelt hij de hoofdrol in de film 'Bram Fischer' van regisseur Jean van de Velde, die zich afspeelt in het Zuid-Afrika van 1963. Terwijl onvrede over de Apartheid groeit, worden er tien mannen gearresteerd wegens samenzwering tegen de Zuid-Afrikaanse regering. Advocaat Bram Fischer staat voor een keuze: de verdediging van zijn cliënten of zijn eigen veiligheid? Pieter van der Wielen spreekt met Peter Paul Muller. (beeld: still 'Bram Fischer')

'De Modern Art Revue' stelt de vraag: wat is kunst eigenlijk?

vanaf 01:09:34

Eind april presenteren Theater Bellevue, De Krakeling en De Brakke Grond de achtste editie van het Pop Arts Festival, waar theater en beeldende kunst elkaar ontmoeten in vernieuwende voorstellingen. 'De Modern Art Revue' is zo'n voorstelling. Theatermakers Alex Klaasen en Steef de Jong spelen een ouderwetse revue over moderne kunst. Want die kunst is best ingewikkeld geworden, honderd jaar na de pispot van Marcel Duchamp. Hun show zal laten zien hoe eigenaar en mooi de wereld van kunsten is. Want wat is kunst nou eigenlijk? Verslaggever Elianne Meijer ging naar de try-out. (foto: Tim Stet)

Open Kaart: filmmaker Jochem de Vries

vanaf 01:24:36

Jochem de Vries maakte tijdens zijn studie diverse korte films, waaronder 'Gesloten' en 'Villa de Ves', die vertoond werden op het Nederlands Film Festival. In Polen werkte hij aan zijn eerste speelfilm, de psychologische thriller 'Cornea', die in 2014 in première ging en verschillende prijzen won. Zijn nieuwe project is de korte film 'Aziza', in het kader van Festival Cinéma Arabe. Het gaat over een Marokkaans-Amsterdamse broer en zus die meer gemeen hebben dan ze denken. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Jochem de Vries persoonlijke vragen over leven en werk. (beeld: still uit 'Aziza')

advertentie