Nooit Meer Slapen

Met o.a. Tessa de Loo, Auke Hulst en Kim Janssen

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Tessa de Loo, Auke Hulst en Kim Janssen

Schrijver Tessa de Loo maakte zich in 1993 als schrijver onsterfelijk met 'De Tweeling'. In haar nieuwe roman 'Liefde in Pangea' komt de hoofdpersoon, bioloog Fidel Hulshoff, erachter dat er in de menselijke jungle niet zoiets bestaat als ‘een verlossend antwoord’. Verder aandacht voor de verhalenbundel 'Als dit zo doorgaat', van Auke Hulst. Ook muzikant Kim Janssen is te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Tessa de Loo over haar nieuwe roman 'Liefde in Pangea'

vanaf 00:00:52

Schrijver Tessa de Loo debuteerde in 1983 met de verhalenbundel 'De meisjes van de suikerwerkfabriek'. Het boek werd bekroond met twee debuutprijzen en twintig keer herdrukt. In 1993 maakte ze zich als schrijver onsterfelijk met 'De Tweeling', een roman over de tweelingzussen Lotte en Anna die gescheiden in Nederland en Duitsland opgroeien. Het boek was internationaal een succes en werd ook verfilmd. In haar nieuwe roman 'Liefde in Pangea' komt de hoofdpersoon, bioloog Fidel Hulshoff, erachter dat er in de menselijke jungle niet zoiets bestaat als ‘een verlossend antwoord’. Clairy Polak spreekt met Tessa de Loo.

'Als dit zo doorgaat', een literair antwoord op populisme

vanaf 01:10:02

​Sinds Trump op het wereldtoneel staat, zijn er verschillende initiatieven uit de kunst- en cultuurwereld als tegengeluid. Schrijver en journalist Auke Hulst komt met een literair antwoord op het opkomend populisme. Hij vroeg Nederlandse auteurs een verhaal te schrijven voor de bundel ‘Als dit zo doorgaat’. Verslaggever Nicole Terborg spreekt hem en auteur Wytske Versteeg.

Open Kaart: singer-songwriter Kim Janssen

vanaf 01:25:32

Singer-songwriter Kim Janssen is in Nederland geboren, maar bracht een groot deel van zijn jeugd door in Azië (o.a. in Bangkok en Phnom Penh). Zijn popmuziek is poëtisch en subtiel gearrangeerd. Binnenkort verschijnt zijn nieuwe album 'Cousins', waaraan onder andere bandleden van Sigur Rós en The National hebben meegewerkt. 'Cousins' is 'de plaat geworden die hij altijd al had willen maken', aldus hemzelf. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Kim Janssen persoonlijke vragen over leven en werk. (foto: Isolde Woudstra)