Nooit Meer Slapen

Met o.a. Jamal Ouariachi, Federico Garcia Lorca en Gijs Bakker

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Jamal Ouariachi, Federico Garcia Lorca en Gijs Bakker

Schrijver Jamal Ouariachi debuteerde in 2010 met de roman 'De vernietiging van Prosper Morèl'. Deze week verschijnt zijn verhalenbundel 'Herinneringen in aluminiumfolie'. Hierin breekt hij nieuwe werelden open, die allemaal duistere onderwerelden blijken te zijn. Verder spreken we tekenaar Tobias Tak over de Spaanse dichter Federico Garcia Lorca, en is beeldend kunstenaar Gijs Bakker te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Jamal Ouariachi over zijn verhalenbundel 'Herinneringen van aluminiumfolie'

vanaf 00:00:42

Schrijver Jamal Ouariachi studeerde psychologie en werkte als therapeut tot hij definitief koos voor een schrijvend bestaan. In 2010 debuteerde hij met de roman 'De vernietiging van Prosper Morèl'. Hierna volgden korte verhalen, columns en nog drie romans. Met zijn laatste boek 'Een honger' won hij de BNG Literatuurprijs. Deze week, tijdens de Week van het Korte Verhaal, verschijnt zijn verhalenbundel 'Herinneringen van aluminiumfolie'. Hierin breekt hij nieuwe werelden open, die allemaal duistere onderwerelden blijken te zijn. Pieter van der Wielen spreekt met Jamal Ouariachi.

Een getekende ode aan de Spaanse dichter Federico Garcia Lorca

vanaf 01:10:58

Federico Garcia Lorca (1898-1936) wordt gezien als een van de belangrijkste Spaanse dichters uit de twintigste eeuw. Tekenaar Tobias Tak eert Garcia Lorca nu met een visuele ode. Hij selecteerde twintig gedichten uit het in 1927 gepubliceerde Spaanse meesterwerk 'Canciones' en voorzag ze van fantasierijke pentekeningen. Verslaggever Floortje Smit spreekt Tobias Tak over zijn fascinatie met de twintigste-eeuwse dichter.

Open Kaart: ontwerper Gijs Bakker

vanaf 01:25:49

Gijs Bakker ontwerpt sieraden, meubels, interieurs, en nog veel meer. Ook is hij sinds 2009 artistiek leider bij de Taiwanese galerie HAN. Deze maand wordt Bakker 75 jaar, en ter gelegenheid daarvan is nu in de Borzo Gallery in Amsterdam de pop-up expositie 'From Black to White' te zien. Hier worden de meest recente sieraadontwerpen van Gijs Bakker getoond. In de rubriek Open Kaart beantwoordt hij persoonlijke vragen over leven en werk.

advertentie