Nooit Meer Slapen

Met o.a. Bart van Loo, Lord of the Flies en Jeroen Spitzenberger

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Bart van Loo, Lord of the Flies en Jeroen Spitzenberger

Bart van Loo is conferencier en schijver. In zijn boeken en shows benadert hij het door hem zo geliefde Frankrijk steeds vanuit een nieuwe invalshoek. Nu is er zijn theatervoorstelling 'Napoleon', de schaduw van de revolutie. Verder aandacht voor de jeugdvoorstelling 'Lord of the Flies' van het Nationale Toneel, en acteur Jeroen Spitzenberger komt langs.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Bart van Loo bewerkte zijn boek 'Napoleon' tot theatervoorstelling

vanaf 00:00:34

De Vlaamse schrijver en conferencier Bart Van Loo laat zich in zijn boeken graag door Frankrijk inspireren. Met zijn 'Frankrijktrilogie', 'Chanson' en 'Napoleon' verwierf hij grote bekendheid in Vlaanderen en Nederland. Zijn laatste boek 'Napoleon' bewerkte hij, net als zijn boek 'Chanson' tot een gelijknamige theatervoorstelling. Singer-songwriter Geerten Hellings componeerde voor deze voorstelling een poëtische soundtrack. Samen toeren ze de komende maanden door ons land. Pieter van der Wielen spreekt met Bart van Loo. (foto: Koen Broos)

Het Nationale Toneel speelt 'Lord of the Flies' voor jongeren

vanaf 01:08:31

In 'Lord of the Flies', de wereldberoemde roman van William Golding, vallen alle laagjes beschaving langzaam weg. Een groep schooljongens is gestrand op een onbewoond eiland. Vrijheid en avontuur lonken. Ze moeten razendsnel volwassen worden, maar dat faalt compleet. De klassieker is door het Nationale Toneel, in samenwerking met NTjong en de Veenfabriek, bewerkt tot een jongerenvoorstelling voor twaalf jaar en ouder. Verslaggever Nicole Terborg ging naar de voorstelling in Den Haag. (foto: Marijke de Gruyter en Jet Vervest)

Open Kaart: acteur Jeroen Spitzenberger

vanaf 01:21:29

Jeroen Spitzenberger is bij het grote publiek bekend van de serie Divorce, maar was ook in talloze andere films te zien. Op het grote doek speelde hij mee in onder andere 'Süskind', 'Alles is Liefde' en 'De Tweeling'. Voor zijn rol in 'Süskind' werd hij genomineerd voor een Gouden Kalf in 2012. Nu speelt hij een van de hoofdrollen in de serie 'Suspects'. Bijzonder aan deze serie is dat er geen script is: de acteurs moeten grotendeels improviseren. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Jeroen Spitzenberger persoonlijke vragen over leven en werk. (foto: Janey van Ierland CC BY 3.0)

advertentie