Nooit Meer Slapen

Met o.a. Leo Alkemade, The Velvet Underground & Nico en David Bade

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Leo Alkemade, The Velvet Underground & Nico en David Bade

Leo Alkemade is acteur en cabaretier, bekend van het sketchprogramma 'Sluipschutters'. In de film 'Tuintje in mijn hart' speelt hij de rol van Axel, een boeroe, oftewel een Surinamer van Nederlandse afkomst. Verder aandacht voor het vijftigjarig bestaan van het album 'The Velvet Underground & Nico', en installatiekunstenaar David Bade is te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Acteur Leo Alkemade speelt in 'Tuintje in mijn hart'

vanaf 00:00:38

Leo Alkemade is acteur en cabaretier. In 2000 won hij samen met Roel Bloemen zowel de jury- als de publieksprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival. Als acteur was hij te zien in de televisieserie 'Shouf! Shouf!'. Maar Alkemade werd vooral bekend als Kurt, de hitsige pestkop in de sciencefictioncomedyserie 'Missie Aarde', en als een van de makers van het sketchprogramma 'Sluipschutters'. Nu speelt hij in de film 'Tuintje in mijn hart' de rol van Axel, een boeroe, oftewel een Surinamer van Nederlandse afkomst. Pieter van der Wielen spreekt met Leo Alkemade (beeld: Youtube).

De impact van vijftig jaar 'The Velvet Underground & Nico'

vanaf 01:11:41

Op 12 maart is het precies vijftig jaar geleden dat het iconische debuutalbum 'The Velvet Underground & Nico' verscheen. Hoewel het destijds werd genegeerd, kreeg het album later alom waardering als een van de meest vooruitstrevende en invloedrijke platen aller tijden. Muziekjournalist Peter Bruyn schreef er een boek over: 'De plaat die rock volwassen maakte: The Velvet Underground & Nico'. Verslaggever Botte Jellema bespreekt met Bruyn wat het belang van de plaat is geweest, en laat gitarist Anne Soldaat vertellen wat het album voor hem heeft betekend (foto: Flashback CC BY-NC-SA 2.0).

Open Kaart: installatiekunstenaar David Bade

vanaf 01:26:27

David Bade (Curaçao, 1970) is installatiekunstenaar. Hij won diverse nationale en internationale prijzen, waaronder de Prix de Rome in 1993 en de Sikkensprijs in 2010. Zijn werk maakt hij altijd vanuit een maatschappelijk idealistisch oogpunt. In de Vishal in Haarlem bouwde hij zijn nieuwe solotentoonstelling 'Zeventig maal zeven talenten', waarin hij vier eerdere werken gebruikte om een nieuwe installatie te maken. Een reeks kleinere sculpturen maakt het geheel af. In de rubriek Open Kaart beantwoord David Bade persoonlijke vragen over leven en werk. (beeld: YouTube)

advertentie