Nooit Meer Slapen

Met o.a. Lex Harding, Martin Fondse en Bart Hess

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Lex Harding, Martin Fondse en Bart Hess

Lex Harding is bekend als diskjockey, radiopionier en mediaondernemer. Hij was betrokken bij de oprichting van meerdere radiozenders, waaronder Sky Radio en Radio 538. De Beurs van Berlage presenteert deze zomer zijn privécollectie met PopArt, die bestaat uit zeefdrukken van kunstenaars als Andy Warhol en Keith Haring. Verder bezoeken we de werkkamer van muzikant Martin Fondse, en is ontwerper Bart Hess te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Privécollectie van Lex Harding tentoongesteld

vanaf 00:00:32

Lex Harding is bekend als diskjockey, nieuwspresentator, radiopionier, programmamaker, omroepbestuurder en mediaondernemer. Hij was dj op achtereenvolgens de zeezenders Radio Dolfijn en Radio Veronica, en de publieke Veronica Omroep Organisatie. In 1989 was hij betrokken bij de oprichting van de commerciële tv-zender RTL-Véronique en later bij die van Sky Radio, Radio 538en The Music Factory. De Beurs van Berlage presenteert deze zomer zijn privécollectie met Pop Art, die bestaat uit zeefdrukken van kunstenaars als Andy Warhol, Keith Haring en Roy Lichtenstein. Pieter van der Wielen spreekt met Lex Harding. (foto: Flickr/Thomas van de Weerd CC BY 2.0)

Boy Edgar-prijswinnaar Martin Fondse aan het werk

vanaf 01:10:10

We gaan op bezoek in de werkkamer van Martin Fondse, pianist, blazer, componist én winnaar van de Boy Edgar Prijs 2017, de belangrijkste prijs in Nederland voor jazz en geïmproviseerde muziek. Martin Fondse is niet zo van de goddelijke inspiratie. Een speelkaart, een bureaustoel-stangetje en koelkast-lawaai - d​​át is voer voor de componist. Verslaggever Jan Paul de Bondt mocht meeluisteren in zijn werkkamer. (foto: Krijn van Noordwijk)

Open Kaart: ontwerper Bart Hess

vanaf 01:25:23

Beeldend kunstenaar en ontwerper Bart Hess werkte samen met o.a. Iris van Herpen, Lady Gaga en Walter van Beirendonck. Zijn werk gaat uit van het menselijk lichaam dat hij bekleedt, vervormt of verfraait. Een overzicht van Hess' werk van de laatste tien jaar is te zien in het Stedelijk Museum in Den Bosch in de tentoonstelling 'Future Bodies', en er verschijnt ook een boek. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Bart Hess persoonlijke vragen over leven en werk. (foto: Rob Hogeslag CC BY-ND 2.0)

advertentie