Nooit Meer Slapen

Met o.a. Ellie Uyttenbroek, 'King of the Belgians' en Niels Gomperts

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Ellie Uyttenbroek, 'King of the Belgians' en Niels Gomperts

Stylist Ellie Uyttenbroek werd bekend met de serie 'Exactitudes', waar ze opvallende kledingcodes van verschillende groepen in de samenleving bijeenbracht. Ze stelde voor het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam de tentoonstelling 'Etnomanie' samen, waarin ze duidelijk maakt dat stijl uit andere tijden een blijvende inspiratiebron is voor ontwerpers. Verder aandacht voor de film 'King of the Belgians', en acteur Niels Gomperts is te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Stylist Ellie Uyttenbroek maakt je bewust van inspiratie door 'de ander'

vanaf 00:00:50

Stylist Ellie Uyttenbroek werd bekend van de serie 'Exactitudes', waar ze samen met fotograaf Ari Versluis opvallende kledingcodes van verschillende groepen in de samenleving bijeen bracht. Ook in ander werk houdt ze zich bezig met opvallende stijlfiguren. Als gastcurator stelde ze voor het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam de tentoonstelling 'Etnomanie' samen. Met 100 bewerkte etno-historische foto’s maakt Uyttenbroek duidelijk dat kleding en stijl uit andere tijden en culturen een blijvende inspiratiebron zijn voor de huidige generatie (mode)ontwerpers. Pieter van der Wielen spreekt met Ellie Uyttenbroek. (foto: Jan Willem Kaldenbach)

Een roadmovie, een coming-of-age-verhaal en een mockumentary tegelijk

vanaf 01:11:59

Peter Brosens en Jessica Woodworth hebben met 'King of the Belgians' een komedie gemaakt. Dat komt na de sombere en tragische trilogie 'Khadak', 'Altiplano' en 'Het Vijfde Seizoen' als een verrassing, maar zelf zien ze dat anders. Als je in deze kwetsbare en onzekere tijd een krachtige film wil maken, dan werkt komedie beter dan drama, vindt het Belgisch-Amerikaanse regisseursechtpaar. Verslaggever Elianne Meijer spreekt met hen over hoe het absurde verhaal tot stand kwam, de rol van toeval in het filmproces, en hoe een verhaal als 'King of the Belgians' de vinger op de zere plek kan leggen. (beeld: poster 'King of the Belgians')

Open Kaart: acteur Niels Gomperts

vanaf 01:27:27

Niels Gomperts is acteur en presentator. Hij maakte zijn debuut in 'V.T.W.G.' ('Veel Tijd Weinig Geld'), dat hij voor Villa Achterwerk maakte. Hij speelde onder andere in 'A'dam - E.V.A.', 'Penoza' en 'Van God Los'. Nu is Gomperts te zien in 'Broers', een film van Bram Schouw die vrijdagnacht te zien is tijdens De Nederlandse Filmnacht. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Niels Gomperts persoonlijke vragen over leven en werk. (foto: Jasper Wolf)

advertentie