Nooit Meer Slapen

Met o.a. Michel Szulc Krzyzanowski, 'De neven van Eus' en Minco Eggersman

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Michel Szulc Krzyzanowski, 'De neven van Eus' en Minco Eggersman

Michel Szulc-Krzyzanowski is een fotograaf die in zijn werk de mens centraal stelt. Zijn bekendste project is Henny, een vrouw met een bewogen leven, die hij al 40 jaar volgt. Zijn documentairefotografie is drie keer bekroond met een Zilveren Camera. Komende zondag opent een solo-expositie van recent werk in de Eduard Planting Gallery in Amsterdam. Verder aandacht voor de documentaireserie 'De neven van Eus', en muzikant Minco Eggersman is te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Fotograaf Michel Szulc-Krzyzanowski stelt in zijn werk de mens centraal

vanaf 00:00:41

Michel Szulc-Krzyzanowski is een fotograaf die in zijn werk de mens centraal stelt. Zijn werk heeft een documentair karakter, waarbij hij veelal de vorm van een samenhangende reportage hanteert. In een kampeerauto doorkruist hij de wereld om als een nomade zijn medemens in fotografische beelden tegemoet te komen. Zijn bekendste project is Henny, een vrouw met een bewogen leven, die hij al 40 jaar met een camera volgt. Zijn documentairefotografie is drie keer bekroond met een Zilveren Camera. Komende zondag opent een solo-expositie van recent werk in de Eduard Planting Gallery in Amsterdam. Pieter van der Wielen spreekt met Michel Szulc-Krzyzanowski. (foto: Merel Waagmeester CC BY-SA 3.0)

De documentaireserie 'De neven van Eus' gaat op zoek naar het echte Turkije

vanaf 01:11:42

In de vijfdelige documentaireserie 'De neven van Eus' gaat schrijver en journalist Özcan Akyol op zoek naar het échte Turkije. Dat doet hij met hulp van zijn familie, door wiens ogen hij de veranderingen in het land bekijkt. Hij ontmoet neven en nichten en ooms en tantes op zijn reis langs Sivas, Ankara, Antalya, Kayseri en Istanbul. Tijdens de diplomatieke rel tussen Nederland en Turkije en het inmiddels beruchte referendum was Akyol in het land. In Turkije is alles politiek, daar kwam hij in gesprek met zijn familie al snel achter. Verslaggever Nicole Terborg zocht hem op. (foto: Skyhigh TV)

Open Kaart: muzikant Minco Eggersman

vanaf 01:22:29

Minco Eggersman is muzikant, producer en componist. Hij is zanger en drummer van de band 'at the close of every day' en solo-artiest onder de naam ME. Voor diverse films en televisieprogramma's, waaronder 'Zembla', componeerde hij de muziek. Toen hij in 2014 een rondreis door Georgië maakte, werd hij gegrepen door het land, de mensen en de Kaukasus. Uit zijn bewondering en verwondering ontstond zijn nieuwe soloalbum 'Kavkasia' voort, een ‘soundtrack voor Georgië’. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Minco Eggersman persoonlijke vragen over leven en werk. (beeld: YouTube // Minco Eggersman)