Nooit Meer Slapen

Met o.a. Angela Schijf, Anoek Steketee en Maartje Laterveer

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Angela Schijf, Anoek Steketee en Maartje Laterveer

Angela Schijf is actrice. Zij speelde hoofdrollen in films als Daglicht, Ik Ook Van Jou, De Eetclub en Van God Los en in televisieseries als Meiden van de Wit, Meisje van Plezier en Flikken Maastricht. Dit najaar gaat Angela Schijf samen met het Vivaldi Consort de theaters in met een bijzondere familievoorstelling waarin klassieke muziek en theater samenkomen. Imme Dros schreef hiervoor een spannend sprookje, geïnspireerd op De Vier Jaargetijden van Vivaldi. Ook besteden we aandacht aan Anoek Steketee en Maartje Laterveer.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Angela Schijf brengt klassieke muziek en theater samen

vanaf 00:00:18

Angela Schijf is actrice. Zij speelde hoofdrollen in films als Daglicht, Ik Ook Van Jou, De Eetclub en Van God Los en in televisieseries als Meiden van de Wit, Meisje van Plezier en Flikken Maastricht. In 2013 was ze te zien in de thriller Daglicht, gebaseerd op het gelijknamige boek van Marion Pauw. Ze danste en zong de hoofdrol in de musical 42nd Street en stond op het toneel in producties als Momenten van Geluk en Glazen Speelgoed. Dit najaar gaat Angela Schijf samen met het Vivaldi Consort de theaters in met een bijzondere familievoorstelling waarin klassieke muziek en theater samenkomen. Imme Dros schreef hiervoor een spannend sprookje, geïnspireerd op De Vier Jaargetijden van Vivaldi. Pieter van der Wielen spreekt met Angela Schijf.

Video Angela Schijf

vanaf 00:00:53

Speurtocht naar 'niet-bestaande' mensen

vanaf 01:08:54

Fotograaf Anoek Steketee ging in opdracht van het Rijksmuseum op zoek naar Staatlozen in Nederland: mensen zonder nationaliteit, zonder paspoort, die voor de wet niet bestaan, maar wel in ons land leven. Een jaar lang volgde ze twaalf van hen, die in een soort schemerwereld hun weg moeten zien te vinden. Het resultaat is vanaf morgen te zien in het Rijksmuseum. Verslaggever Jan Paul de Bondt volgde Anoek Steketee tijdens de opbouw van de expositie.

Open Kaart: schrijver Maartje Laterveer

vanaf 01:24:13

Maartje Laterveer is journalist en schrijver, en schrijft het liefst over vrouwen en feminisme. Ze doet dit onder andere voor de Vogue, Opzij en Volkskrant Magazine. Maartje Laterveer heeft één roman geschreven, De mooiste kleur die niet bestaat. In haar nieuwe essaybundel, Vrouwen & Seks, schreef ze over de meest intieme en tegelijkertijd meest universele ervaringen van vrouwen en hun seksualiteit. In de rubriek ‘Open Kaart’ beantwoordt Maartje Laterveer persoonlijke vragen over leven en werk.

Mounir Samuel over de donderdag die was

vanaf 01:45:06

Onze weekschrijvers lezen nachtelijks een column voor over de dag die was. Soms duidend, soms poëtisch, soms persoonlijk. Deze week is het ons plezier Mounir Samuel aan het woord te laten.

Jaap Robben - Schemerleven

vanaf 01:54:20

Tijdens de 35e Nacht van de Poëzie in Utrecht lazen meer dan twintig dichters poëzie voor ons voor. De komende tijd zenden we elke nacht een gedicht uit. Deze keer is het de beurt aan Jaap Robben, die 'Schemerleven' voorleest.

advertentie