Nooit Meer Slapen

Met o.a.: Piet Hein Eek, Maarten 't Hart en Jip van den Dool

Nooit Meer Slapen

Met o.a.: Piet Hein Eek, Maarten 't Hart en Jip van den Dool

Ontwerper en ondernemer Piet Hein Eek brak in de jaren negentig door met meubels van sloophout. Inmiddels vervaardigt hij ook meubels van staal, glas, keramiek, textiel en aluminium. Ook ontwierp hij klokken, behang en zonnebrillen. Wat de ontwerpen gemeen hebben zijn Eeks heldere constructies. Momenteel werkt hij samen met Ikea, waar in 2018 de eerste volwaardige Eek-collectie wordt gepresenteerd. Pieter van der Wielen spreekt met Piet Hein Eek. Ook besteden we aandacht aan het werk van Maarten 't Hart en spreken we acteur Jip van den Dool.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Piet Hein Eek, van afvalbewerking tot massaproductie

vanaf 00:00:49

Ontwerper en ondernemer Piet Hein Eek brak in de jaren negentig door met meubels van sloophout. In een tijd van overdadigheid en hang naar perfectie koos hij voor no-nonsensedesign; met simpel materiaal en sobere vormgeving. Inmiddels vervaardigt hij ook meubels van staal, glas, keramiek, textiel en aluminium. Ook ontwierp hij klokken, behang en zonnebrillen. Wat de ontwerpen gemeen hebben zijn Eeks heldere constructies. Momenteel werkt hij samen met Ikea, waar in 2018 de eerste volwaardige Eek-collectie wordt gepresenteerd. Pieter van der Wielen spreekt met Piet Hein Eek.

Maarten 't Hart zoekt zichzelf

vanaf 01:09:43

Schrijver Maarten ’t Hart heeft het grootste deel van zijn leven ‘verlezen’, zoals hij zelf zegt. ‘Heel graag wil je in literatuur iemand vinden die een beetje wat met je gemeen heeft’. Sinds hij twee jaar geleden een zwaar fietsongeluk had, voelt hij zich somber en juist nu kan hij zichzelf niet terugvinden in de literatuur. Verslaggever Emmie Kollau sprak de schrijver bij hem thuis naar aanleiding van het verschijnen van zijn bundel verzamelde essays De Wereld van Maarten ’t Hart.

Open Kaart: Jip van den Dool

vanaf 01:24:34

In 2014 debuteerde Jip van den Dool (1992) bij Toneelgroep Amsterdam met Maria Stuart. Sindsdien heeft hij aan projecten gewerkt met Carine Crutzen, Sofie Sente en Fania Sora en maakt hij deel uit van theatercollectief Lars Doberman. Ook is hij medeoprichter van perfomance collectief Firma Draak en heeft hij in meerdere bioscoopfilms gespeeld. Deze zomer staat Jip in het Amsterdamse Bostheater met het stuk Julius Caesar van Shakespeare. Het stuk laat zich het best omschrijven als de oerversie van de hitserie House of Cards, en is een coproductie van Orkater en het Bostheater, in samenwerking met de Stadsschouwburg.

Diederik Stapel over de maandag die was

vanaf 01:45:17

Onze weekschrijvers lezen nachtelijks een column voor over de dag die was. Soms duidend, soms poëtisch, soms persoonlijk. Deze week is het ons plezier Diederik Stapel aan het woord te laten.

advertentie