Nooit Meer Slapen

Met o.a. DJ Isis, een ode aan de spijkerbroek en Gijs de Lange

Nooit Meer Slapen

Met o.a. DJ Isis, een ode aan de spijkerbroek en Gijs de Lange

Isis van der Wel begon in 1992 als DJ Isis met het draaien van muziek in de Amsterdamse nachtclub RoXY. Ze werd één van 's werelds eerste vrouwelijke pioniers op het gebied van elektronische dansmuziek. Inmiddels zit DJ Isis vijfentwintig jaar in het vak en dat wordt op 29 april gevierd met een zes uur durende soloset in Paradiso. Verder duiken we in de wereld van de spijkerbroek, en regisseur Gijs de Lange is te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

DJ Isis viert vijfentwintig jaar in het vak met een soloset van zes uur

vanaf 00:00:44

Isis van der Wel begon in 1992 als DJ Isis met het draaien van muziek in de fameuze Amsterdamse nachtclub RoXY. Ze werd één van 's werelds eerste vrouwelijke pioniers op het gebied van elektronische dansmuziek. Onder de naam All is One bouwde ze haar carrière verder uit door evenementen en festivals te organiseren. Ook was ze een paar jaar de nachtburgemeester van Amsterdam. Inmiddels zit DJ Isis vijfentwintig jaar in het vak en dat wordt op 29 april gevierd met een zes uur durende soloset in Paradiso. Pieter van der Wielen spreekt met Isis van der Wel. (foto: Krijn van Noordwijk)

Een ode aan de spijkerbroek

vanaf 01:12:25

Deze week zijn in Amsterdam de Denim Days. In de hele stad komen liefhebbers van de indigo stof bij elkaar om de toekomst van denim te vieren. Nergens ter wereld is het aantal jeansverkopers per vierkante kilometer zo hoog als in Amsterdam: de gemiddelde Nederlander bezit maar liefst vijf spijkerbroeken. Verslaggever Mathijs Deen is hierop een uitzondering, hij heeft geen enkele spijkerbroek. In een vlaag van zelfonderzoek toog hij naar zijn broekenwinkel, waar hij in een ernstig gesprek verzeild raakte over jeans, identiteit, groepsdwang en eigenheid. (foto: Team Peter Stigter)

Open Kaart: regisseur Gijs de Lange

vanaf 01:26:16

Gijs de Lange werd bekend door zijn rollen in 'Het Klokhuis', 'Gooische Vrouwen', 'Shouf! Shouf!' en 'De Gelukkige Huisvrouw'. Hij stond op de planken bij Toneelgroep Amsterdam en Het Publiekstheater, en ging ook als regisseur aan de slag. Zo regisseerde hij onder meer een toneelbewerking van 'Vaslav' van Arthur Japin. Dit jaar waagt hij zich met cabaretduo's Plien & Bianca en Peter van de Witte en Bas Hoeflaak van Droog Brood aan de voorstelling 'Slippers', over de eeuwige misverstanden tussen man en vrouw. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Gijs de Lange persoonlijke vragen over leven en werk. (beeld: YouTube)

advertentie