Nooit Meer Slapen

Met o.a. Sarah van Sonsbeeck, een nieuw seizoen van 'Twin Peaks' en Bokoesam

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Sarah van Sonsbeeck, een nieuw seizoen van 'Twin Peaks' en Bokoesam

Beeldend kunstenaar Sarah van Sonsbeeck studeerde architectuur en daarna een bachelor visuele kunst. Met haar gelaagde werk raakt ze maatschappelijke vraagstukken. In haar nieuwe tentoonstelling verbindt ze de geschiedenis van de Oude Kerk in Amsterdam, van oudsher een havenkerk, met het actuele vraagstuk van migratie. Ook aandacht voor het nieuwe seizoen van 'Twin Peaks' en rapper Bokoesam komt langs.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Kunstenaar en architect Sarah van Sonsbeeck verweeft de Oude Kerk met de zee

vanaf 00:00:47

Sarah van Sonsbeeck studeerde architectuur en deed een bachelor visuele kunst. Van 2008 tot 2009 was ze een van de residenten van de Rijksacademie van Beeldende Kunsten te Amsterdam. Haar werk is tweeledig: aan de ene kant probeert ze private ruimtes te beschrijven en te beschermen, aan de andere kant laat ze zien hoe onmogelijk het is om de wereld compleet buiten te sluiten. Ze was te zien in onder andere alerie Annet Gelink, Boijmans van Beuningen en het Stedelijk Museum. Haar nieuwe tentoonstelling verweeft de Oude Kerk in Amsterdam met de zee, met het migratievraagstuk als achtergrond. Pieter van der Wielen spreekt met Sarah van Sonsbeeck. (foto: Gert-Jan van Rooij)

Na vijfentwintig jaar eindelijk een nieuw seizoen van 'Twin Peaks'

vanaf 01:12:08

In de jaren '90 sloegen de eerste twee seizoenen van de serie 'Twin Peaks' in als een bom. De serie draaide om de vraag wie Laura Palmer had vermoord, en bevatte magische hutten (lodges), bovennatuurlijke elementen en demonen. Het was een keerpunt in de televisiegeschiedenis vanwege de vreemde, filmische manier waarop de serie was gemaakt. Het werd een culthit, en vele series erna baseerden zich op 'Twin Peaks'. Nu blijkt dat de makers de serie ook niet weg konden leggen en verschijnt een nieuw seizoen. Verslaggever Botte Jellema sprak met fan van het eerste uur William de Bruyn over de serie. (Beeld: poster Twin Peaks 2017)

Open Kaart: rapper Bokoesam

vanaf 01:23:42

Rapper Samuel 'Bokoesam' Sekyere is afkomstig van een Ghanese vader en Nederlandse moeder, en groeide op in Amsterdam. Hij heeft zijn artiestennaam te danken aan zijn vrienden, een speling op zijn naam en het woord 'bokoe', dat 'stinkende vis' betekent in het Surinaams. Als onderdeel van rapcollectief New Wave won hij in 2015 de Popprijs. Na verschillende samenwerkingen met Nederlandse rappers verscheen afgelopen vrijdag zijn debuutalbum 'SOLO'. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Bokoesam persoonlijke vragen over leven en werk. (beeld: Youtube // TopNotch)

advertentie