Nooit Meer Slapen

Met o.a. Nanouk Leopold, Ramon Mangold en Pieter Waterdrinker

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Nanouk Leopold, Ramon Mangold en Pieter Waterdrinker

Nanouk Leopolds films hebben weinig verhaal en plot, en zijn spaarzaam in dialoog. Hierdoor wordt ze ook wel Nederlands markantste filmregisseur genoemd. In 2001 regisseerde ze haar eerste lange speelfilm 'Îles flottantes'. Daarop volgde 'Guersney', die twee Gouden Kalveren won en internationale erkenning kreeg na vertoning op het filmfestival van Cannes. Op zaterdag 5 november gaat haar debuut als theaterregisseur in première. 'Uit het leven van marionetten' gaat over een schijnbaar gelukkige zakenman die tijdens een bezoek aan een bordeel door het lint gaat. Ook besteden we aandacht aan fotograaf Ramon Mangold en Pieter Waterdrinker.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

De markante films van Nanouk Leopold

vanaf 00:00:10

Nanouk Leopolds (1968) films hebben weinig verhaal en plot, en zijn spaarzaam in dialoog. Hierdoor wordt ze ook wel Nederlands markantste filmregisseur genoemd. In 2001 regisseerde ze haar eerste lange speelfilm 'Îles flottantes'. Hierop volgde de film 'Guersney', die twee Gouden Kalveren won en internationale erkenning kreeg na vertoning op het filmfestival van Cannes. Maar haar grootste publiekssucces boekte ze met 'Boven is het stil', naar het gelijknamige boek van Gerbrand Bakker. Op zaterdag 5 november gaat haar debuut als theaterregisseur in première. 'Uit het leven van marionetten' gaat over een schijnbaar gelukkige zakenman die tijdens een bezoek aan een bordeel door het lint gaat.

De markante films van Nanouk Leopold (video)

vanaf 00:00:58

Pieter Waterdrinkers autobiografische vertelling over Rusland & Revolutie

vanaf 01:08:55

Pieter Waterdrinker, die al ruim twintig jaar in Sint-Petersburg en Moskou woont, maakte de val van de Sovjet-Unie van nabij mee. In de chaotische periode van eind jaren 80, begin jaren 90, probeerde hij volop van de onwaarschijnlijke mogelijkheden van een wereld in verandering gebruik te maken. In zijn nieuwe roman 'Tsjaikovskistraat 40' spiegelt hij z'n eigen avonturen en wederwaardigheden aan de gebeurtenissen rond de Oktoberrevolutie van een eeuw geleden. Onze verslaggever Mathijs Deen zocht Pieter Waterdrinker op in Sint-Petersburg.

Open Kaart: fotograaf Ramon Mangold

vanaf 01:23:56

Ramon Mangold is fotograaf. Hij groeide in korte tijd uit tot ‘de’ katholieke fotograaf in Nederland. Met zijn serie over bisschop Gerard de Korte won hij afgelopen januari de Zilveren Camera. Zijn terrein strekt zich uit van de Wereldjongerendagen in Brazilië tot bedevaartgangers naar Lourdes, van een reis naar Rome met een bezoek aan de paus tot gelovigen die hun huis willen laten zegenen door de pastoor. Nu is er het boek 'Katholiek Brabant' waar hij tien jaar aan werkte. In de rubriek 'Open Kaart' beantwoordt Ramon Mangold vragen over leven en werk.

Weekschrijver Thomas Verbogt over de dinsdag die was

vanaf 01:41:36

Onze weekschrijvers lezen nachtelijks een column voor over de dag die was. Soms duidend, soms poëtisch, soms persoonlijk. Deze week is het ons plezier Thomas Verbogt aan het woord te laten.

Marije Langelaar - Het brak

vanaf 01:49:07

Tijdens de 35e Nacht van de Poëzie in Utrecht lazen meer dan twintig dichters poëzie voor ons voor. De komende tijd zenden we elke nacht een gedicht uit. Deze keer is het de beurt aan Marije Langelaar, die´Het brak´voorleest.

advertentie