Nooit Meer Slapen

Met o.a. Jacqueline Govaert, Julius Jaspers en een reportage over de tentoonstelling 'Man Next Door'

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Jacqueline Govaert, Julius Jaspers en een reportage over de tentoonstelling 'Man Next Door'

Jacqueline Govaert is zangeres. Ze was 18 jaar toen ze in 2000 doorbrak met de nederrockband Krezip, onder meer bekend van de hit 'I Would Stay'. Tien jaar later verscheen haar eerste soloalbum 'Good Life'. Op haar nieuwe album 'Lighthearted Years' kijkt ze voor het eerst terug op haar tijd met Krezip. En staat ze stil bij wat het succes op zo’n jonge leeftijd met haar heeft gedaan. Ze nam het album op in Los Angeles met de vermaarde producer Mitchell Froom. In het tweede uur is chef-kok Julius Jaspers te gast in de rubriek 'Open Kaart'. Ook hoor je een reportage over de korte documentaire Adieu a G., over de overleden kunstenaar Ger van Elk.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Jacqueline Govaert blikt terug op haar verleden

vanaf 00:00:05

Jacqueline Govaert is zangeres. Ze was 18 jaar toen ze in 2000 doorbrak met de nederrockband Krezip, onder meer bekend van de hit 'I Would Stay'. Tien jaar later verscheen haar eerste soloalbum 'Good Life'. Op haar nieuwe album 'Lighthearted Years' kijkt ze voor het eerst terug op haar tijd met Krezip. En staat ze stil bij wat het succes op zo’n jonge leeftijd met haar heeft gedaan. Ze nam het album op in Los Angeles met de vermaarde producer Mitchell Froom. Pieter van der Wielen spreekt met Jacqueline Govaert.

Afscheid nemen van kunstenaar Ger van Elk

vanaf 01:10:08

Ger van Elk is een van de grootste moderne kunstenaars van Nederland. Hij ligt graag dwars en zijn werk is zeer divers, waardoor hij zich moeilijk laat samenvatten. Hoewel hij niet de makkelijkste is om te portretteren, waagden regisseurs Djoeke Veeninga, Marlou van den Berge, en Jeroen zich er enkele jaren geleden toch aan. Maar terwijl ze bezig waren aan 'Adieu à G.', die morgen op televisie wordt uitgezonden, sloeg het noodlot toe. Een reportage van Floortje Smit.

Open Kaart: chefkok Julius Jaspers

vanaf 01:24:57

Chefkok Julius Jaspers is eigenaar van drie restaurants in Amsterdam: Happyhappyjoyjoy, Restaurant Jaspers en Julius bar & grill. Ook was hij te zien als jurylid bij de televisieprogramma’s Topchef en MasterChef Holland. Daarnaast schrijft hij kookboeken. Gisteren kwam 'Oriental Streetfood' uit, waarin hij omschrijft hoe je gezonde Aziatische gerechten kan maken. In de rubriek 'Open Kaart' beantwoordt Julius Jaspers vragen over leven en werk.

Erik Jan Harmens over de woensdag die was

vanaf 01:46:15

Elke week vragen we een schrijver de actualiteit in proza te vatten. Soms duidend, soms poëtisch, soms persoonlijk. Deze week is dat Erik Jan Harmens. Zijn oeuvre omvat poëziebundels en romans. In zijn laatste boek 'Pauwl', beschrijft hij het leven van iemand met autisme.

Astrid Lampe - aan het Karpatenbekken

vanaf 01:52:45

Tijdens de 35e Nacht van de Poëzie in Utrecht droegen meer dan twintig dichters poëzie voor. De komende tijd zenden we elke nacht een gedicht uit. Deze week is het de beurt aan Astrid Lampe. In 1997 debuteerde ze als schrijver met de bundel 'Rib'. Volgend jaar verschijnt haar nieuwe bundel, hieruit leest ze vanavond een titelloos gedicht voor.

advertentie