Nooit Meer Slapen

Nooit Meer Slapen

Victor Koppe (Utrecht, 1964) wordt ook wel ‘huisadvocaat’ van terreurverdachten genoemd. Een van zijn cliënten is de Cambodjaanse Nuon Chea, tweede man van Pol Pot. Hij staat terecht voor misdaden tegen de menselijkheid die tijdens het regime van de Rode Khmer in de jaren ’70 zijn gepleegd. Vier jaar lang werd Koppe gevolgd in zijn poging het voormalige kopstuk van de Rode Khmer te verdedigen. Het resultaat is de documentaire Defending Number 2 die deze week op televisie te zien is. Ook besteden we aandacht aan 'De Verleiders' en Joris Voorn.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

'Huisadvocaat' van terreurverdachten: Victor Koppe

vanaf 00:00:17

Victor Koppe (Soest, 1964) studeerde rechten aan de Universiteit van Utrecht en in Virginia. Hij wordt ook wel ‘huisadvocaat’ van terreurverdachten genoemd. Een van zijn cliënten is de Cambodjaanse Nuon Chea, tweede man van Pol Pot. Hij staat terecht voor misdaden tegen de menselijkheid die tijdens het regime van de Rode Khmer in de jaren ’70 zijn gepleegd. Vier jaar lang werd Koppe gevolgd in zijn poging het voormalige kopstuk van de Rode Khmer te verdedigen. Het resultaat is de documentaire 'Defending Number 2' die deze week op televisie te zien is.

'Huisadvocaat' van terreurverdachten: Victor Koppe (video)

vanaf 00:00:59

Faalt de Nederlandse democratie?

vanaf 01:09:20

Terwijl Rutte verwacht dat het nieuw kabinet eind van de maand op het bordes staat, heeft theatergroep De Verleiders een nieuw kritisch stuk gemaakt over de Nederlandse politiek. De democratie faalt volgens sommige acteurs van de voorstelling ‘Stem Kwijt’. Maar is dit ook zo? Hoogleraar politicologie Tom van der Meer schreef begin dit jaar het boek 'Niet de kiezer is gek'. Zowel hij als verslaggever Nicole Terborg ging naar de voorstelling.​

Open Kaart: Dj Joris Voorn

vanaf 01:24:25

Joris Voorn is een van de meest gevestigde namen in de elektronische muziekwereld, en een van de meest gevraagde Dj’s op partyeiland Ibiza. Hij staat op grote internationale muziekfestivals en in uitverkochte clubs. Deze zaterdag staat hij, ter gelegenheid van het Amsterdam Dance Event, in Het muziekgebouw aan 't IJ, met zijn eigen nachtconcept: Spectrum. Centraal in het concept staat het brede muzikale palet van de Dj. In de rubriek ‘Open Kaart’ beantwoordt Joris Voorn persoonlijke vragen over leven en werk.

Ivo Victoria over dag die maandag was

vanaf 01:43:19

Onze weekschrijvers lezen nachtelijks een column voor over de dag die was. Soms duidend, soms poëtisch, soms persoonlijk. Deze week is het ons plezier Ivo Victoria aan het woord te laten.

Dimitri Verhulst - titelloos gedicht

vanaf 01:52:54

Tijdens de 35e Nacht van de Poëzie in Utrecht lazen meer dan twintig dichters poëzie voor ons voor. De komende tijd zenden we elke nacht een gedicht uit. Deze keer is het de beurt aan Dimitri Verhulst, die een titelloos gedicht voorleest.

advertentie