Nooit Meer Slapen

Met o.a. Freek de Jonge, Marian Mudder en Claudy Jongstra

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Freek de Jonge, Marian Mudder en Claudy Jongstra

Freek de Jonge is een van Nederlands bekendste cabaretiers. Hij bracht vele succesvolle programma’s ten toneel, waaronder meerdere oudejaarsconferences. Ook schreef hij romans zoals 'Opa’s Wijsvinger' en het autobiografische 'Zaansch Veem'. Dit werk beleeft nu een vijftiende, uitgebreide en met foto’s geïllustreerde druk, getiteld 'Reikhalzend verlangen'. Ook besteden we aandacht aan kunstenares Claudy Jongstra en actrice en schrijfster Marian Mudder.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Freek de Jonges levenslied

vanaf 00:00:18

Freek de Jonge (1944) is een van Nederlands bekendste cabaretiers. Hij bracht vele succesvolle programma’s op het toneel, waaronder meerdere oudejaarsconferences. Naast zijn werk als cabaretier schreef hij romans zoals 'Opa’s Wijsvinger' en het autobiografische 'Zaansch Veem'. Dit werk beleeft nu een vijftiende, uitgebreide en met foto’s geïllustreerde druk, getiteld 'Reikhalzend verlangen'. In de nieuwe verhalen klinkt niet alleen de stem van de cabaretier, maar wordt ook de invloed van de grotere wereld op het kleine burgermansbestaan van het domineesgezin in Zaandam geschetst.

Op bezoek bij kunstenaar Claudy Jongstra

vanaf 01:07:10

De kenmerkende textiele murals van kunstenares-textielontwerper Claudy Jongstra hangen over de hele wereld. De wol die ze voor haar kunst gebruikt komt van eigen bodem. Verslaggever Jan Paul de Bondt ging naar het Friese dorpje Spannum, waar Jongstra een soort agrarisch kunstbedrijf bestiert met eigen schapen, scheerders, spinners en een heemtuin om zelf plantaardige kleurstoffen te kunnen maken, die ze gebruikt voor haar kunst.

Open Kaart: Marian Mudder

vanaf 01:22:56

De meeste mensen kennen Marian Mudder van haar rollen in de televisieseries 'Vrouwenvleugel' en 'Baantjer'. Minder mensen weten dat ze naast actrice ook coach en toneelspeler is, en al vijf boeken op haar naam heeft staan. In 2009 debuteerde ze met de roman 'Geluksblind', gevolgd door 'De perfecte minnares', 'De volgende keer bij ons' en de thriller 'Opium'. Onlangs verscheen haar vijfde boek 'Sofasessies, hoe therapie mij niet heeft geholpen en vooral waarom niet', over Marians persoonlijke zoektocht in therapieland. Van dit boek is nu een solovoorstelling gemaakt. In de rubriek 'Open Kaart' beantwoordt Marian Mudder vragen over leven en werk.

Ivo Victoria over de donderdag die was

vanaf 01:44:01

Onze weekschrijvers lezen nachtelijks een column voor over de dag die was. Soms duidend, soms poëtisch, soms persoonlijk. Deze week is het ons plezier Ivo Victoria aan het woord te laten.

Dimitri Verhulst - titelloos gedicht 3

vanaf 01:53:45

Tijdens de 35e Nacht van de Poëzie in Utrecht lazen meer dan twintig dichters poëzie voor ons voor. De komende tijd zenden we elke nacht een gedicht uit. Deze keer is het de beurt aan Dimitri Verhulst, die een titelloos gedicht voorleest, uit de reeks 'Made in Europe'.

advertentie