Nooit Meer Slapen

Met o.a. actrices Maryam Hassouni en Roos Eijmers en dieren in de stad

Nooit Meer Slapen

Met o.a. actrices Maryam Hassouni en Roos Eijmers en dieren in de stad

De meeste mensen kennen Maryam Hassouni (1985) van haar rol als Dunya in de televisieserie Dunya en Desie. Minder mensen weten dat ze, al vroeg in haar carrière, een Emmy Award ontving voor haar rol in de film 'Offers'. Onlangs verscheen haar schrijfdebuut 'Hoekjes van geluk', een kinderboek dat is geïnspireerd op Maryam’s eigen zoektocht naar geluk in een moeilijke periode. Ook besteden we aandacht aan 'De Wilde Stad' en toneelspeler Roos Eijmers.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Maryam Hassouni's zoektocht naar geluk

vanaf 00:00:16

De meeste mensen kennen Maryam Hassouni (1985) van haar rol als Dunya in de televisieserie 'Dunya en Desie'. Minder mensen weten dat ze, al vroeg in haar carrière, een Emmy Award ontving voor haar rol in de film 'Offers'. In 2010 verhuisde Maryam naar New York, waar ze een opleiding volgde tot actrice. Sindsdien is ze te zien geweest in binnen- en buitenlandse producties, zoals 'Soof' en de Italiaans-Irakese film 'Golakani Kirkuk - The Flowers of Kirkuk' en speelde ze in meerdere theatervoorstellingen. Onlangs verscheen haar schrijfdebuut 'Hoekjes van geluk', een kinderboek dat is geïnspireerd op Maryam’s eigen zoektocht naar geluk in een moeilijke periode.

De Wilde Stad

vanaf 01:10:32

Steden zijn de nieuwe Galapagos-eilanden, aldus Amsterdams stadsbioloog Remco Daalder. Wilde dieren passen zich er zo snel aan dat er hele nieuwe soorten lijken te ontstaan. Daalder werkte mee aan het nieuwe fotoboek 'De Wilde Stad' en neemt ons vanavond aan de hand langs het alledaagse wild in de hoofdstad. Verslaggever Jan Paul de Bondt sprak met Remco Daalder.

Open Kaart: toneelspeler Roos Eijmers

vanaf 01:28:23

Roos Eijmers studeerde in 2008 af aan de toneelacademie en speelde sindsdien in producties van onder andere het Nationale Toneel en de Veenfabriek. Voor haar rol in 'Dat Smoel' werd ze in 2010 genomineerd voor de Guido de Moor prijs. Direct na haar opleiding richtte ze met enkele studiegenoten de theatergroep Firma Mes op. Hiermee maakte ze onder andere de voorstellingen: 'IJS&VIS', 'Rishi' en 'Bot'. Op zaterdag vier november gaat hun nieuwste voorstelling, 'Carry Me', in première. Een sciencefiction thriller verpakt als huiskamerdrama. In de rubriek 'Open Kaart' beantwoordt Roos Eijmers vragen over leven en werk.

Jonah Falke over de dinsdag die was

vanaf 01:45:58

Onze weekschrijvers lezen nachtelijks een column voor over de dag die was. Soms duidend, soms poëtisch, soms persoonlijk. Deze week is het ons plezier Jonah Falke aan het woord te laten.

Diet Groothuis - Draak

vanaf 01:54:08

Tijdens de 35e Nacht van de Poëzie in Utrecht lazen meer dan twintig dichters poëzie voor ons voor. De komende tijd zenden we elke nacht een gedicht uit. Deze keer is het de beurt aan Diet Groothuis, die´Draak´voorleest.

advertentie