Nooit Meer Slapen

Met o.a. Boris Dittrich, Joost Baars over 'Paterson' en Peter van Rooijen

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Boris Dittrich, Joost Baars over 'Paterson' en Peter van Rooijen

Boris Dittrich is schrijver en oud-politicus. Hij werkte als advocaat in Amsterdam, als rechter in Alkmaar en was jarenlang Tweede Kamerlid en fractievoorzitter van D66. Sinds 2007 werkt Dittrich voor Human Rights Watch, in New York en Berlijn. Als schrijver publiceerde hij eerder de thrillers 'Moord en brand' en 'De waarheid liegen'. Voor zijn nieuwste boek 'Halszaak' heeft hij zich laten inspireren door de zaak van Mitch Henriquez, die om het leven kwam nadat hij door agenten met een nekklem werd vastgehouden bij zijn arrestatie. Pieter van der Wielen spreekt met Boris Dittrich. Ook vertelt dichter Joost Baars waarom volgens hem 'Paterson' de titel 'film van het jaar 2017' moet krijgen. Acteur Peter van Rooijen is de Open Kaart-gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Boris Dittrich en zijn fascinatie voor Mitch Henriquez

vanaf 00:00:07

Boris Dittrich is schrijver en oud-politicus. Hij werkte als advocaat in Amsterdam, als rechter in Alkmaar en was jarenlang Tweede Kamerlid en fractievoorzitter van D66. Sinds 2007 werkt Dittrich voor Human Rights Watch, in New York en Berlijn. Als schrijver publiceerde hij eerder de thrillers 'Moord en brand' en 'De waarheid liegen'. Voor zijn nieuwste boek 'Halszaak' heeft hij zich laten inspireren door de zaak van Mitch Henriquez, die om het leven kwam nadat hij door agenten met een nekklem werd vastgehouden bij zijn arrestatie. Pieter van der Wielen spreekt met Boris Dittrich.

Joost Baars over waarom 'Paterson' zijn film van het jaar is

vanaf 01:10:23

Lijstjestijd! Bij onze vrienden van VPRO Cinema is de stemming geopend voor de beste film van het jaar 2017. Deze week laten we mensen aan het woord die een goed woordje doen voor hun favoriete film. Vannacht is het de beurt aan dichter Joost Baars. Hij vertelt aan verslaggever Elianne Meijer waarom 'Paterson' de titel ‘film van het jaar 2017’ verdient.

Open Kaart: theatermaker en cabaretier Peter van Rooijen

vanaf 01:23:42

Cabaretier en theatermaker Peter van Rooijen studeerde in 2008 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunst Academie en is sindsdien als theatermaker verbonden aan het gezelschap Circus Treurdier. Deze kerst staat hij in theater Bellevue in Amsterdam met de voorstelling 'Jesus Christ Karaokebar'. Een muzikale voorstelling waarin Jezus is teruggekeerd op aarde en een slechtlopende karaokebar runt. Op kerstavond besluit hij een benefietavond te organiseren om zijn bar en eigen verjaardag van de ondergang te redden. Wat volgt is een avond vol bekende en onbekende meezing-muziek, verkleedpartijen en speciale gasten. De voorstelling is vanaf deze vrijdag te zien. In de rubriek 'Open Kaart' beantwoordt Peter van Rooijen vragen over leven en werk.

Don Duyns over de woensdag die was

vanaf 01:42:15

Don Duyns is schrijver en regisseur. Hij schrijft theaterteksten voor onder meer het RO Theater, is docent aan de schrijfopleiding van de HKU en zijn laatste verhalenbundel is 'Het lelijkste meisje van de klas'. Elke nacht leest hij een column voor over de dag die was.

Abdelkader Benali - 'Inburgering 2.0'

vanaf 01:53:12

Tijdens de Nacht van de Poëzie in Utrecht droegen meer dan twintig dichters poëzie voor. De komende tijd zenden we elke nacht een gedicht uit. Deze week is het de beurt aan Abdelkader Benali. Hij leest voor ons het gedicht 'Inburgering 2.0'.