Nooit Meer Slapen

Met o.a. Marijn Rademaker, Simone Weimans over 'Get Out' en Simone Atangana Bekono

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Marijn Rademaker, Simone Weimans over 'Get Out' en Simone Atangana Bekono

Marijn Rademaker is eerste solist bij Het Nationale Ballet. Eerder was hij dat -vanaf 2006- bij het Duitse Stuttgarter Ballett, waar hij hoofdrollen danste in tal van grote klassiek-romantische balletten. In 2015 maakte hij zijn debuut bij Het Nationale Ballet in het programma Jewels van George Balanchine. Na zijn eerste grote dragende rol in La Dame aux Camelias, naast Igone de Jongh, kreeg hij last van zijn meniscus. Na een kraakbeentransplantatie maakte Rademaker deze zomer zijn rentree met de voorstelling Sarcasmen van Hans van Manen. Pieter van der Wielen spreekt met Marijn Rademaker. Ook vertelt Simone Weimans waarom 'Get Out' volgens haar de titel 'film van het jaar 2017' verdient. In de rubriek Open Kaart spreken we met dichter Simone Atangana Bekono.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Marijn Rademaker, eerste solist Nationale Ballet

vanaf 00:00:17

Marijn Rademaker is eerste solist bij Het Nationale Ballet. Eerder was hij dat -vanaf 2006- bij het Duitse Stuttgarter Ballett, waar hij hoofdrollen danste in tal van grote klassiek-romantische balletten. In 2015 maakte hij zijn debuut bij Het Nationale Ballet in het programma Jewels van George Balanchine. Na zijn eerste grote dragende rol in 'La Dame aux Camelias', naast Igone de Jongh, kreeg hij last van zijn meniscus. Na een kraakbeentransplantatie maakte Rademaker deze zomer zijn rentree met de voorstelling 'Sarcasmen' van Hans van Manen. Pieter van der Wielen spreekt met Marijn Rademaker.

Simone Weimans over waarom 'Get Out' haar film van het jaar is

vanaf 01:08:57

December betekent lijstjes. Bij onze vrienden van VPRO Cinema is dan ook de stemming geopend voor de beste film van het jaar 2017. Deze week laten we mensen aan het woord die een goed woordje doen voor hun favoriete film. Vannacht is het de beurt aan nieuwslezeres Simone Weimans. Zij vertelt waarom 'Get Out' de titel ‘film van het jaar 2017’ verdient.

Open Kaart: dichter Simone Atangana Bekono

vanaf 01:22:26

Simone Atangana Bekono probeert in haar gedichten de binnenwereld van een zwarte vrouw te vatten. Ze studeerde vorig jaar af aan ArtEZ Creative Writing met haar afstudeerbundel 'Hoe de eerste vonken zichtbaar waren'. Volgend jaar verschijnt haar debuutroman, maar de bundel is nu opnieuw uitgegeven. In de rubriek 'Open Kaart' beantwoordt Simone Atangana Bekono persoonlijke vragen over leven en werk.

Don Duyns over de dinsdag die was

vanaf 01:41:26

Don Duyns is schrijver en regisseur. Hij schrijft theaterteksten voor onder meer het RO Theater, is docent aan de schrijfopleiding van de HKU en zijn laatste verhalenbundel is 'Het lelijkste meisje van de klas'. Elke nacht leest hij een column voor over de dag die was.

Abdelkader Benali - 'Courier New'

vanaf 01:50:48

Tijdens de Nacht van de Poëzie in Utrecht droegen meer dan twintig dichters poëzie voor. De komende tijd zenden we elke nacht een gedicht uit. Deze week is het de beurt aan Abdelkader Benali. Hij leest voor ons het gedicht 'Courier New'.