Nooit Meer Slapen

met o.a. Dries Verhoeven, Boyhood en rappersduo bFAKE en DJ DNA

Nooit Meer Slapen

met o.a. Dries Verhoeven, Boyhood en rappersduo bFAKE en DJ DNA

We spreken een uur lang met theatermaker Dries Verhoeven over zijn installatie 'Homo Desperatus' welke vanaf zaterdag in het Stedelijk Museum s’-Hertogenbosch te zien is. Ook bespreken Linklaterfans Maarten Westerveen en filmjournalist Rick de Gier de film 'Boyhood' en Linklaters eerdere werk. Verder reageert schrijfster Niña Weijers met fictie op het nieuws en we volgen rappersduo bFAKE en DJ DNA op weg naar hun optreden in Eindhoven.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Dries Verhoeven: Homo Desperatus

vanaf 00:02:45

Hebben de historici gelijk? Hebben we rampen nodig voor vooruitgang? Moet het huidige systeem eerst worden platgelegd door een crisis voor we verandering aankunnen? In het Stedelijk Museum s’-Hertogenbosch wordt vanaf 28 juni de installatie Homo Desperatus getoond, waarmee theatermaker Dries Verhoeven de bezoeker een wandeling laat maken langs een 70-tal maquettes van de brandhaarden van onze wereld, van de Twin Towers tot tyfoon Haiyan. We spreken met Verhoeven over zijn werk.

Boyhood van Richard Linklater

vanaf 01:12:10

Met de film Boyhood heeft de Texaanse filmmaker Richard Linklater een unieke film gemaakt. Gedurende twaalf jaar werkte Linklater met dezelfde acteurs. Jaar in, jaar uit kwamen cast en crew enkele dagen per jaar samen om een nieuwe fase uit hoofdpersonage Masons leven te verfilmen. Zesjarige Mason (Ellar Coltrane) groeit letterlijk op het witte doek op tot achttienjarige adolescent. Linklaterfans Maarten Westerveen en filmjournalist Rick de Gier bespreken Boyhood en Linklaters werk.

Rappersduo bFAKE

vanaf 01:43:11

bFAKE zijn twee rappers uit de Zuid-Afrikaanse CapeFlats, een van de meest gewelddadige buurten ter wereld, die een dolend bestaan leidden, totdat ze vorig jaar DJ DNA (Arjen de Vreede van Urban Dance Squad) tegen het lijf liepen. De samenwerking die volgde, mondde dit jaar uit in onder meer een internationale tour als support-act van Jack Parow, en deze zomer staan ze opnieuw samen op het podium. Verslaggever Wineke van Muiswinkel volgde het drietal op weg naar hun optreden in Eindhoven.