Nooit Meer Slapen

met o.a. Hans Aarsman, Hilde Pach en Tent en Seks

Nooit Meer Slapen

met o.a. Hans Aarsman, Hilde Pach en Tent en Seks

Hans Aarsman is een uur te gast in Nooit Meer Slapen om te vertellen over zijn verzameling foto's in het boek 'Wat jij niet ziet'. Ook praten we met documentairemaakster Sunny Bergman over haar nieuwe tv-serie 'Tent en Seks'. Verder reageert schrijver Joost Vandecasteele op het nieuws met fictie. En we ontmoeten vertaalster Hilde Pach bij het Auschwitzmonument in het Wertheimpark in Amsterdam.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Hans Aarsman: Wat jij niet ziet

vanaf 00:03:11

Hans Aarsman was een gevierd fotograaf toen hij besloot te stoppen met fotograferen. Tegenwoordig kijkt hij liever naar foto's van anderen. Iedere dag struint hij duizenden nieuwsfoto’s af, op zoek naar een verhaal. In zijn wekelijkse Volkskrantrubriek De Aarsman Collectie kiest hij voor de beelden die de media overslaan, maar die bij nadere beschouwing veel vertellen. In het boek Wat jij niet ziet zijn de mooiste bijdragen uit De Aarsman Collectie van de afgelopen vijf jaar gebundeld. Hans Aarsman is te gast.

Sunny Bergman vraagt jong en oud het hemd van het lijf

vanaf 01:13:44

Hoe seksueel bevrijd zijn we eigenlijk? Voor het antwoord ging Sunny Bergman op pad met een tent en vroeg ze voorbijgangers het hemd van het lijf over hun seksuele belevingen. In verschillende wereldsteden spreekt ze met jong, oud, homo, hetero of trans over hun intieme leven. De vierdelige serie Tent en Seks is een spin-off van Sletvrees. Nicole Terborg praat met de documentairemaakster thuis in Amsterdam over haar nieuwe tv-serie.

De Nederlandse Jiddische pers in de 17e eeuw

vanaf 01:42:48

Vertaalster Hilde Pach promoveerde onlangs op een studie over de Nederlandse Jiddische pers in de zeventiende eeuw, meer concreet over de Koerant, de krant die aan het eind van de zeventiende eeuw in Amsterdam verscheen en de Jiddisch sprekende Nederlandse Joden van nieuws voorzag. Anton de Goede ontmoet Pach bij het Auschwitzmonument in het Wertheimpark in Amsterdam waar gedemonstreerd wordt tegen een tweede monument.

advertentie