Nooit Meer Slapen

met o.a Esma Linnemann, Misi met een missie, Damsko's Trots en Face to Face.

Nooit Meer Slapen

met o.a Esma Linnemann, Misi met een missie, Damsko's Trots en Face to Face.

'Muze' is het romandebuut van Esma Linneman, een autobiografisch boek over liefde en muziek, een liefdesgeschiedenis in b-mineur. Pieter van der Wielen ontvangt haar in de studio. Verder vertelt filmmaker Wilma Ligthard over 'Misi met een missie', een portret van de Surinaamse schrijfster Cynthia McLeod. En we gaan op pad met fotograaf Catherina Gerritsen en filmmaker Menno Otten, die beiden in hun werk de kapper centraal stellen.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Esma Linnemann: Muze

vanaf 00:02:50

'Muze', zo heet het debuut van Esma Linnemann. Een autobiografisch boek over liefde en muziek, een liefdesgeschiedenis in b-mineur. Het gaat over een jonge vrouw en een talentvolle gitarist, over liefdesliedjes en de seksuele aantrekkingskracht van muzikanten. Eerder schreef ze een jaar lang columns in de 'Viva' over haar kinderwens. Ook maakte ze met Maartje Duin de vierdelige radioserie 'Een cursus alleen zijn'. Pieter van der Wielen praat met Esma Linnemann.

Misi met een missie; een portret van Cynthia McLeod

vanaf 01:13:02

Schrijfster Cynthia McLeod schreef met 'Hoe duur was de suiker', het bestverkochte ooit boek in Suriname. De schrijfster ziet het als haar missie om geschiedenis via historische romans onder de aandacht van een groot publiek te brengen. McLeod spreekt liever niet over haar persoonlijk leven. Wilma Ligthart, die ruim 25 jaar documentaires maakt, heeft Cynthia McLeod toch twee jaar mogen volgen en het portret 'Misi met een missie' gemaakt. Verslaggever Nicole Terborg ontmoet de documentairemaker in Amsterdam.

Wat zien we in de spiegel van de kapper?

vanaf 01:46:08

Wat maakt de mens bij de kapper toch zo kwetsbaar? Jongens uit Amsterdam-Noord laten even hun stoerheid varen als ze in de kappersstoel zitten. Oude mannen zien in de spiegel van de kapper het verstrijken van tijd, de vergankelijkheid. Verslaggever Ali Haselhoef gaat met fotograaf Catharina Gerritsen naar een illegale kapperszaak in Amsterdam-Noord, alwaar zij jongens fotografeert voor haar project 'Damsko's trots'. Ook aanwezig is filmmaker Menno Otten. In zijn korte film 'Face To Face' confronteert hij ons via de spiegel van de kapper met onze eigen identiteit.