Nooit Meer Slapen

met o.a Jeroen Thijssen, Peter Hoogendoorn en Tim van den Besten

Nooit Meer Slapen

met o.a Jeroen Thijssen, Peter Hoogendoorn en Tim van den Besten

Met 'Solitude' schreef journalist en schrijver Jeroen Thijssen een historische roman over de Nederlandse koloniale geschiedenis door de ogen van een ontwortelde familie. Dagboeken en andere documenten uit de vorige eeuw brengen Frank ertoe de geschiedenis van zijn opa en diens vader te reconstrueren. Pieter van der Wielen sprak met Jeroen Thijssen over zijn nieuwe boek 'Solitude'.

De Nederlandse speelfilm 'Tussen 10 en 12' van regisseur Peter Hoogendoorn is geselecteerd voor de competitie van Venice Days, een parallelfestival dat plaatsvindt tijdens het 'officiële' Filmfestival van Venetië. Zijn film volgt een familie en twee agenten die hen slecht nieuws komen brengen. Zijn debuutfilm, met acteurs als Raymond Thiry (Penoza), Nasrdin Dchar (Rabat) en Ko Zandvliet (Jongens) in de hoofdrollen, is gebaseerd op een gebeurtenis uit zijn jeugd. Floortje Smit sprak met hem aan de vooravond van de première in Venetië. En in de serie ‘Oudtopia’ nemen twintiger Tim den Besten en dertiger Nicolaas Veul een voorproefje op hoe het is om oud te zijn. De programmamakers hebben een maand in een Haags verzorgingstehuis gewoond en dit gefilmd. Verslaggever Nicole Terborg sprak Tim den Besten bij hem thuis in Amsterdam.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Jeroen Thijssen: Solitude

vanaf 00:02:46

Met Solitude schreef journalist en schrijver Jeroen Thijssen een historische roman over de Nederlandse koloniale geschiedenis door de ogen van een ontwortelde familie. Dagboeken en andere documenten uit de vorige eeuw brengen Frank ertoe de geschiedenis van zijn opa en diens vader te reconstrueren. Pieter van der Wielen sprak met Jeroen Thijssen over zijn nieuwe boek Solitude.

Tim den Besten over 'Oudtopia'

vanaf 01:12:08

In de serie ‘Oudtopia’ nemen twintiger Tim den Besten en dertiger Nicolaas Veul een voorproefje op hoe het is om oud te zijn. De programmamakers hebben een maand in een Haags verzorgingstehuis gewoond en dit gefilmd. Het duo maakte verschillende programma's, maar is vooral bekend van de documentaire 'een man weet niet wat hij mist'. De driedelige documentaireserie ‘Oudtopia’ is morgen (donderdag) voor het eerst te zien. Verslaggever Nicole Terborg sprak Tim den Besten bij hem thuis in Amsterdam.

Peter Hoogendoorn: 'Tussen 10 en 12'

vanaf 01:42:08

De Nederlandse speelfilm 'Tussen 10 en 12' van regisseur Peter Hoogendoorn is geselecteerd voor de competitie van Venice Days, een parallelfestival dat plaatsvindt tijdens het 'officiële' Filmfestival van Venetië. Zijn film volgt een familie en twee agenten die hen slecht nieuws komen brengen. Zijn debuutfilm, met acteurs als Raymond Thiry (Penoza), Nasrdin Dchar (Rabat) en Ko Zandvliet (Jongens) in de hoofdrollen, is gebaseerd op een gebeurtenis uit zijn jeugd. Floortje Smit sprak met hem aan de vooravond van de première in Venetië.

Item 4

vanaf 01:55:56

advertentie