Nooit Meer Slapen

met o.a Ernst-Jan Pfauth, Experiment B en Rob van Essen

Nooit Meer Slapen

met o.a Ernst-Jan Pfauth, Experiment B en Rob van Essen

De Correspondent gaat boeken uitgeven. Op 15 september, bijna een jaar na de oprichting, verschijnt Gratis geld voor iedereen van historicus en journalist Rutger Bregman. Het online journalistenplatform De Correspondent is een initiatief van filosoof en publicist Rob Wijnberg. Het heeft inmiddels meer dan 30.000 leden en ruim dertig correspondenten die met goede achtergrondverhalen een alternatief willen bieden voor de gangbare media. Uitgever is Ernst-Jan Pfauth (1986) die eerder chef Internet was bij NRC Handelsblad. Pieter van der Wielen praat met hem.

Op theater- en muziekfestival Noorderzon in Groningen kunnen bezoekers meedoen aan 'Experiment B'. Na het zien van een dansvoorstelling voert het publiek gezamenlijk een opdracht uit, waarbij wordt gemeten in welke mate de choreografie van invloed is op het groepsgedrag achteraf. In Nooit Meer Slapen gaan we het experiment aan.

En we praten met schrijver Rob van Essen over zijn verhalenbundel 'Hier wonen ook mensen', waarin de personages allemaal op zoek naar geluk, verlossing en verlichting zijn. Nooit Meer Slapen sprak met hem.

Verder heeft schrijver Gerard van Emmerik voor deze week de schrijfopdracht aanvaard, terwijl schrijfster Marte Kaan vanuit India bericht over de film 'Kamasutra 3D'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

De Correspondent-uitgever: Ernst-Jan Pfauth

vanaf 00:02:47

De Correspondent gaat boeken uitgeven. Op 15 september, bijna een jaar na de oprichting, verschijnt Gratis geld voor iedereen van historicus en journalist Rutger Bregman. Het online journalistenplatform De Correspondent is een initiatief van filosoof en publicist Rob Wijnberg. Het heeft inmiddels meer dan 30.000 leden en ruim dertig correspondenten die met goede achtergrondverhalen een alternatief willen bieden voor de gangbare media. Uitgever is Ernst-Jan Pfauth (1986) die eerder chef Internet was bij NRC Handelsblad. Pieter van der Wielen sprak met hem.

Rob van Essen: Hier wonen ook mensen

vanaf 01:13:02

Eind vorige week verscheen het nieuwe boek van schrijver Rob van Essen, die ook in het NRC over Engelse en Amerikaanse literatuur schrijft.Het nieuwe boek is een verhalenbundel, het heet Hier wonen ook mensen. De personages zijn allemaal op zoek naar geluk, verlossing en verlichting. Sommigen gaan op zoek naar oude boeddhistische rituelen in Korea, anderen trekken de woestijn in, reizen naar Portugal of keren terug naar het ouderlijk huis. Rob van Essen nam verslaggever Mathijs Deen mee naar de Amstel, omdat die al tientallen jaren een belangrijke rol speelt in zijn leven.

Het experiment en voorstelling: Experiment B

vanaf 01:42:06

Op theater- en muziekfestival Noorderzon in Groningen kunnen bezoekers meedoen aan Experiment B. Na het zien van een dansvoorstelling voert het publiek gezamenlijk een opdracht uit, waarbij wordt gemeten in welke mate de choreografie van invloed is op het groepsgedrag achteraf. Verslaggever Jan Paul de Bondt

advertentie