Nooit Meer Slapen

Met o.a Rick de Leeuw, Frank Meester en The Medicine Show

Nooit Meer Slapen

Met o.a Rick de Leeuw, Frank Meester en The Medicine Show

Ruim twintig jaar was Rick de Leeuw de zanger van de Nederlandse band Tröckener Kecks. Nu gaat hij met zijn theatertour 'Beter als' door het land. Pieter van der Wielen is met hem in gesprek. Verder aandacht voor de klassieke Louis Vuitton tas en waarom moeten vrouwen eigenlijk ijdel zijn? Dat vragen wij Frank Meester. En, schrijver Joris van Casteren leest een tekst voor dat op de actualiteit is geïnspireerd.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Rick de Leeuw: Beter Als Theatertour

vanaf 00:02:40

Ruim twintig jaar was Rick de Leeuw de zanger van de Nederlandse band Tröckener Kecks. De daaropvolgende tien jaar ontwikkelde hij zich op vele gebieden. Hij schreef gedichtenbundels en romans, speelde toneel en had een eigen talkshow op de Belgische televisie. Op de achtergrond bleef de muziek echter altijd belangrijk. Met Jan Hautekiet aan de vleugel speelde hij honderden voorstellingen in de theaters van Vlaanderen en Nederland. Nu is er een nieuwe cd met Nederlandse covers: De parels en de zwijnen. En de bijbehorende tournee Beter als. Met vier muzikanten treedt hij op in de theaters, waarin naast het nieuwe album ook zijn muzikale verleden met o.a. de Kecks aan bod zal komen. Pieter van der Wielen praat met Rick de Leeuw.

The Medicine Show van Frédérique Spigt

vanaf 01:13:33

Medicine Shows waren een rondreizende medicijncircussen, in de negentiende eeuw in de Verenigde Staten. Kwakzalvers probeerden het publiek middeltjes tegen alles aan te smeren, en deden dat samen met clownsacts, freakshows en muziek. De Nederlandse zangeres Frédérique Spigt heeft nu een album en een theatertour met de Medicine Shows als inspiratiebron; muziektheater in zijn meest oorspronkelijke vorm. Ze vertelt er over.

Waarom moeten vrouwen ijdel zijn?

vanaf 01:39:47

De Nes, de theaterstraat van Amsterdam, wordt voor het Brainwash Festival omgetoverd tot een festivalstraat met filosofie, wetenschap, toneel en kunst. Filosoof en publicist Frank Meester geeft er een lezing over ijdelheid. Zijn stelling: Vrouwen moeten ijdel zijn. Anne Martens vroeg hem tekst en uitleg.