Nooit Meer Slapen

met o.a. Paul de Leeuw, het Ramya-project en Yannick Dangre

Nooit Meer Slapen

met o.a. Paul de Leeuw, het Ramya-project en Yannick Dangre

Paul de Leeuw is te gast in de studio. Pieter van der Wielen praat met hem naar aanleiding van zijn nieuwe theaterprogramma 'Ik ben rustig!'. We praten met Petra Stavast die portretten maakte van haar Amsterdamse hospita Ramya. Deze portretten zijn nu verzameld in boekvorm. En verder aandacht voor dichter Yannick Dangre en zijn tweede dichtbundel 'Met terugwerkende kracht'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Paul de Leeuw: Ik ben rustig!

vanaf 00:02:40

Al bijna veertig jaar is Paul de Leeuw bevangen door de gedachte niet ouder te worden dan 52. Tot zijn eigen verbazing heeft hij die leeftijd nu bereikt. In het theaterprogramma 'Ik ben rustig!' blikt hij terug op zijn leven, herziet hij zijn eigen identiteit. Wat als hij in Duitsland was geboren? Wat als hij toch was ingegaan op de avances van die negentienjarige? Met de voorstelling is de presentator en televisiemaker terug in het theater, waar het ooit allemaal begonnen was. De Leeuw: ‘Het theaterprogramma dat ik nu maak, voel ik als noodzaak, het doet er toe. Sterker, ik denk nu veel meer in theater dan in televisie.’ Pieter van der Wielen ontvangt Paul de Leeuw in de studio.

De hospita van Petra Stavast: Ramya

vanaf 01:14:27

Petra Stavast maakte in 2001 en 2002 als fotografiestudente een reeks portretten van haar Amsterdamse hospita Ramya. Het was het begin van een vriendschap die duurde tot Ramya’s dood in 2012. Alle Ramya-foto’s (en meer) heeft Stavast nu verzameld in een boek. Het is een monumentje in boekvorm voor een raadselachtige vriendin. Gijsbert van der Wal sprak met de fotografe.

Yannick Dangre: Met terugwerkende kracht

vanaf 01:46:19

Drie jaar na de eerste bundel komt Yannick Dangre met de opvolger, getiteld Met terugwerkende kracht. In veertig gedichten beschrijft hij liefde, vriendschap en familie. Verslaggever Nicole Terborg ontmoette de dichter op station Amsterdam Centraal waar het slotgedicht zich afspeelt.

advertentie