Nooit Meer Slapen

met o.a Dana Nechushtan, The Outs en Aanmodderfakker

Nooit Meer Slapen

met o.a Dana Nechushtan, The Outs en Aanmodderfakker

Pieter van der Wielen praat met Dana Nechushtan, regisseur van ‘Hollands Hoop’: een achtdelige dramaserie over man die in een carrière als drugshandelaar rolt als hij het boerenbedrijf van zijn vader erft, dat een enorme wietplantage blijkt te huisvesten. Verder verkennen we de wereld van de homo-internet-tv-series en praten we met regisseur Michiel ten Horn over de film 'Aanmodderfakker'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Dana Nechushtan: Hollands Hoop

vanaf 00:02:37

'Hollands Hoop' is een achtdelige dramaserie, vanaf zaterdag wekelijks op NPO 2, waarin een forensisch psycholoog met een burn-out in een carrière als drugshandelaar rolt als hij het boerenbedrijf van zijn vader erft, dat een enorme wietplantage blijkt te huisvesten. Hij wil snel van de drugsplantage af, maar komt er dan achter dat hij niet alleen het landgoed, maar ook zijn vaders schulden, verantwoordelijkheden en positie heeft geërfd. Pieter van der Wielen praat met Dana Nechushtan, regisseur van 'Hollands Hoop'. Ze maakte eerder naam met televisieseries als 'Dunya en Desie', 'Annie M.G.' en 'Overspel' en de speelfilms 'Ivoren wachters' en 'Nachtrit'.

Aanmodderfakker

vanaf 01:12:49

In de film 'Aanmodderfakker' sloft de eeuwige student Thijs ogenschijnlijk zorgeloos door het leven dat gevuld is met bier, meiden, donaties van zijn moeder en wat werkshiftjes in een sfeerloze mediagigant. Wanneer hij de zestienjarige oppas van zijn zus ontmoet, een jongvolwassen meisje met torenhoge ambities en een uitgestippeld plan voor het leven, wordt Thijs keihard geconfronteerd met de gevolgen van zijn bestaan. Floortje Smit praat met regisseur Michiel ten Horn.

The Outs

vanaf 01:40:48

TV-series kijken we massaal via internet en nauwelijks meer bij een omroep of vanaf DVD. Maar niet alleen hoe we ze kijken is door het internet de laatste jaren sterk veranderd, ook wat we kunnen kijken. Internet is een openbare speelplaats, waar iedereen kan maken wat hij wil. En daar profiteren met name doelgroep-series van. Botte Jellema duikt met een paar kenners in de wereld van de homo-internet-tv-series. Een van de favorieten, zo blijkt, is 'The Outs'.

advertentie