Nooit Meer Slapen

met o.a Lucia Rijker, Aan niets overleden en Africa Junctions

Nooit Meer Slapen

met o.a Lucia Rijker, Aan niets overleden en Africa Junctions

Zesvoudig wereldkampioen boksen Lucia Rijker is te gast in de studio. Pieter van der Wielen praat met haar over de documentaire 'Bittersweet'. Verder gaan we naar een repetitie van de voorstelling 'Aan niets overleden'. En praten we met fotograaf Lard Buurman over het boek 'Africa Junctions'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Lucia Rijker: Een gevecht om de wereldtitel

vanaf 00:02:45

In de documentaire Bittersweet volgt filmmaker Marieke Niestadt de vrouwelijke bokser Diana Prazak en haar trainer Lucia Rijker tijdens hun voorbereiding voor het gevecht om de wereldtitel in Stockholm. Tegenstander is de ongeslagen wereldkampioen Frida Wallberg. De onverslaanbaar geachte Frida krijgt volop aandacht van media, sponsoren en fans. Diana daarentegen is in de anonimiteit bezig met haar gepassioneerde training. Pieter van der Wielen praat met Lucia Rijker.

Van Cairo tot Kaapstad: Africa Junctions

vanaf 01:13:10

Fotograaf Lard Buurman zwierf zes jaar lang door veertien van de snelst groeiende steden van het Afrikaanse continent, van Cairo tot Kaapstad. Veel van de buurten en gebieden waar hij verzeild raakte, zijn nog niet eens in kaart gebracht. Hij bracht de foto's die hij maakte samen in het boek Africa Junctions. Verslaggever Mathijs Deen praat met de fotograaf over zijn zoektocht naar het leven en de energie van die nieuwe werelden, nu nog witte plekken op de kaart van Afrika.

Aan niets overleden

vanaf 01:41:33

Raymi Sambo heeft met zijn theatergroep VIG (Very Important Group) een nieuwe voorstelling gemaakt. Aan niets overleden gaat over de schaamte- en angstcultuur in de zwarte gemeenschap ten aanzien van aids. Het stuk gaat aankomende vrijdag in première. Verslaggever Nicole Terborg ontmoet de artistiek leider en acteur bij een repetitie in Podium Mozaïek te Amsterdam.

advertentie