Nooit Meer Slapen

met o.a Ivan Wolffers, Pieter Boskma en Moskee in de Stad

Nooit Meer Slapen

met o.a Ivan Wolffers, Pieter Boskma en Moskee in de Stad

Pieter van der Wielen praat met schrijver en arts Ivan Wolffers over zijn nieuwe boek 'Als de tijd voor altijd stil zou staan'. Wat verandert er wanneer je ervan doordrongen raakt dat je leven eindig is? Verder praten we met dichter Pieter Boskma over zijn nieuwe dichtbundel 'Zelf' en met filmmaker Godfried Hartkamp over het onlineproject 'Moskee in de stad'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Ivan Wolffers: Als de tijd voor altijd stil zou staan

vanaf 00:02:59

Ivan Wolffers studeerde af als arts. Sindsdien schrijft hij over medische onderwerpen, variërend van medicijnen tot zijn eigen prostaatkanker. Want al jaren leeft hij met de wetenschap dat hij kanker heeft. Tijd is zijn kostbaarste bezit geworden. In het boek Als de tijd voor altijd stil zou staan beschrijft hij nauwkeurig hoe de ziekte op zijn leven inwerkt en zijn wereld in een ander daglicht komt te staan. Wat verandert er wanneer je ervan doordrongen raakt dat je leven eindig is? Pieter van der Wielen praat met Ivan Wolffers.

Moskee in de stad

vanaf 01:13:06

1700 gelovigen moeten er tegelijkertijd kunnen bidden; de Westermoskee, die nu verrijst midden in de wijk 'De Baarsjes' in Amsterdam. De Turkse moskeevereniging Aya Sofia heeft er twintig jaar naartoe gewerkt; met lobby, overleg, inzamelingen, ruzie en vooral doorzettingsvermogen. Filmmaker Godfried Hartkamp volgt de gebeurtenissen in de wijk op de voet. Hij maakte er een serie van tien afleveringen van die vanaf vandaag te zien zijn. Gisteren was er een presentatie voor buurtbewoners en betrokkenen. Mathijs Deen ging ernaartoe.

Pieter Boskma: Zelf

vanaf 01:44:17

Pieter Boskma heeft een nieuwe dichtbundel. In de publicatie 'Zelf' maakt de dichter zes jaar na de dood van zijn vrouw de balans op van zijn leven en dichterschap. Verslaggever Nicole Terborg ontmoet hem in een park in Heiloo waar veel van zijn poëzie is ontstaan.

advertentie