Nooit Meer Slapen

met o.a. Jaap Boots, Blauwdruk voor een nog beter leven, en KLIK!

Nooit Meer Slapen

met o.a. Jaap Boots, Blauwdruk voor een nog beter leven, en KLIK!

In het boek 'Donderweg' blikt Jaap Boots terug op zijn wilde jaren bij de radio. Pieter van der Wielen ontvangt hem in de studio. We zijn bij de try-out van 'Blauwdruk voor een nog beter leven', een nieuwe voorstelling van het Nationale Toneel. Verder reageert schrijver Erik Lindner op iets wat in het nieuws is. En aandacht voor het animatiefestival 'KLIK!'

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Jaap Boots: Donderweg

vanaf 00:02:40

In het boek 'Donderweg' blikt Jaap Boots terug op zijn wilde jaren bij de radio. Als disc jockey ontmoette hij meer dan duizend muzikanten uit de popmuziek: Nick Cave, Tom Waits, Iggy Pop, Herman Brood, Willy DeVille en Frank Black van de Pixies. Boots zag ze in zijn 25-jarige carrière allemaal passeren. In blakende vorm of aan het eind van hun Latijn. Nuchter, stoned, sympathiek of arrogant. Knettergek dan wel lucide. En in hun muziek en levens zag hij zijn eigen leven weerspiegeld. Pieter van der Wielen praat met Jaap Boots over zijn belevenissen bij de radio.

Animatiefestival KLIK!

vanaf 01:12:41

In een tijd dat transgenders hun geslacht kunnen wijzigen op hun paspoort,er androgyne modellen opduiken voor modemerken en vrouwenporno hot is, kiest 'KLIK!', een jaarlijks terugkerend festival voor korte animatiefilms in Amsterdam, voor het thema Boys, Girls and Beyond. Floortje Smit verdiept zich in filmprogramma's bomvol mannelijke en vrouwelijke stereotypen, transseksuele- en gay-animaties.

De nachtcorrespondent: een revolutionaire ontwikkeling

vanaf 01:26:59

Kunstenares Tinkebell signaleert een 'revolutionaire ontwikkeling' in Nederlands overheidsbeleid. In een nu aangenomen motie eist De Tweede Kamer dat de regering zich 'maximaal en blijvend' zal inspannen om fosfaten te scheiden uit dierlijke afvalstoffen. Leiden de acties van Tinkebell tot politieke daden? Met Tinkebell en Cees Buisman, hoogleraar milieutechnologie aan de Universiteit Wageningen.

Blauwdruk voor een nog beter leven

vanaf 01:38:38

In 'Blauwdruk voor een nog beter leven', een nieuwe voorstelling van het Nationale Toneel, spelen Jeroen Spitzenberger, Anniek Pheifer en Matteo van der Grijn drie jonge kunstenaars met torenhoge standaarden voor zichzelf, de kunst en de liefde. Een stuk van de hand van schrijver Ilja Leonard Pfeijffer, over het vasthouden van autonomie en het stiekeme verlangen naar stabiliteit en commercieel succes. Verslaggever Jan Paul de Bondt ging langs bij een van de try-outs.

advertentie