Nooit Meer Slapen

met o.a. waterexpert Henk Ovink, The Riot Club en Martine Sandifort

Nooit Meer Slapen

met o.a. waterexpert Henk Ovink, The Riot Club en Martine Sandifort

In Nederland zit veel waterkennis die in het buitenland bruikbaar is. Pieter van der Wielen praat met waterexpert Henk Ovink, adviseur van president Obama op het gebied van watermanagement. En we ontmoeten cabaretière Martine Sandifort n.a.v. de voorstelling 'Löyly'. Verder leest schrijver Daan Heerma van Voss een verhaal dat op de actualiteit is geïnspireerd. En met striptekenaar Jean-Marc van Tol bekijken we 'The Riot Club', een film over de Engelse corpscultuur.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Dijken van Nederland, met waterexpert Henk Ovink

vanaf 00:02:51

Bring in the Dutch, klinkt het in het buitenland als er een probleem is met water. In Nederland zit veel waterkennis die in het buitenland bruikbaar is. Maar ook in ons eigen land staan we voor een opgave als het gaat om watermanagement. Om onze veiligheid te kunnen garanderen, is daarom kennis over dijken nodig. Ondanks het belang voor onze geschiedenis, economie, cultuur en natuur zijn onze dijken nooit goed in kaart gebracht. Dat is opmerkelijk, want zonder dijken had Nederland niet eens bestaan. In het boek 'Dijken van Nederland' worden de dijken voor het eerst als geheel beschreven. Pieter van der Wielen praat met waterexpert Henk Ovink, adviseur van president Obama op het gebied van watermanagement.

Vrijdag & Sandifort: Löyly

vanaf 01:14:30

Martine Sandifort heeft samen met Remko Vrijdag een nieuwe theatervoorstelling gemaakt. In 'Löyly' speelt het cabaretduo verschillende gemankeerde en absurde personages. Het stuk gaat aankomende vrijdag in première. Verslaggever Nicole Terborg ontmoet cabaretière Sandifort bij haar thuis.

The Riot Club

vanaf 01:42:07

'The Riot Club' is een film over de Engelse corpscultuur. Twee studenten aan het prestigieuze Oxford willen lid worden van 'The Riot Club', een beruchte studentenvereniging die bekend staat om zijn buitensporige gedrag. Ze komen terecht in een wereld van bacchanalen en machtsmisbruik. Verslaggever Inge ter Schure bekijkt de film met striptekenaar Jean-Marc van Tol. Tijdens zijn studie Nederlands ontmoette hij bij een Amsterdamse studentenvereniging Bastiaan Geleijnse en John Reid, met wie hij in 1993 het brutale duo Fokke & Sukke bedacht.