Nooit Meer Slapen

met o.a. Hans Kesting, een exposerende Anton Valens en YouTube-fenomeen Bardo Ellens

Nooit Meer Slapen

met o.a. Hans Kesting, een exposerende Anton Valens en YouTube-fenomeen Bardo Ellens

Te gast in de studio is Hans Kesting. Pieter van der Wielen praat met hem over de voorstelling 'Maria Stuart' van Toneelgroep Amsterdam. Verder bezochten we met schrijver en schilder Anton Valens zijn expositie en we besteden aandacht aan de eerste professionele film van YouTube-fenomeen Bardo Ellens.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Hans Kesting: Maria Stuart

vanaf 00:02:52

Hans Kesting speelt sinds 1987 bij Toneelgroep Amsterdam. Momenteel is hij te zien in de voorstelling 'Maria Stuart', een toneeltekst van Friedrich von Schiller (1759-1805) en in een regie van Ivo van Hove. Een koninginnendrama waarin twee legendarische vorstinnen uit de Europese geschiedenis elkaar naar het leven staan: Elizabeth I van Engeland en de katholieke Maria Stuart van Schotland. Maria Stuart is een portret van twee vrouwen, gevangen in het keurslijf van hun politieke rol. Pieter van der Wielen praat met acteur Hans Kesting, die naast zijn toneelwerk bekend is van tv-programma’s als Circus Pavlov en De Hans Kesting Show. Foto: Jan Versweyveld.

YouTube-fenomeen Bardo Ellens

vanaf 01:12:36

Een film maken hoeft helemaal niet meer duur en ingewikkeld te zijn. Met een simpele camera en een laptop kom je al snel een eind. Bardo Ellens (22) realiseerde zich dat al in 2006 en werd zoals dat dan heet een 'Youtube-fenomeen'. Zijn korte absurdistische filmpjes die hij opneemt in de huiskamer van zijn ouders, worden wekelijks door meer dan 100.000 mensen bekeken. Met een beetje hulp van het Eye Filmmuseum nam hij de afgelopen tijd zijn eerste echte 'professionele' film op. Maar of die traditionele manier van werken nou zoveel leuker is? Emmie Kollau spreekt met Bardo Ellens in de huiskamer van zijn ouders.

De schilderijen van schrijver Anton Valens

vanaf 01:41:44

Anton Valens is bekend als schrijver van onder meer de boeken 'Meester in de hygiëne', 'Vis' en 'Het Boek Ont'. Maar voordat hij ging schrijven was hij schilder. Nu stelt hij voor het eerst in vele jaren zijn schilderijen weer tentoon. Gijsbert van der Wal ging samen met Valens naar de expositie in het Rosa Spierhuis in Laren.

advertentie