Nooit Meer Slapen

met o.a. Dirk De Wachter, Fratsen en Pontiac's zesplankenkoorts

Nooit Meer Slapen

met o.a. Dirk De Wachter, Fratsen en Pontiac's zesplankenkoorts

De Vlaamse psychiater en psychotherapeut Dirk De Wachter komt praten over zijn boek 'Liefde. Een onmogelijk verlangen', waarin hij een pleidooi houdt om gewoon te doen. Want alleen dan, als we niks forceren, kan de liefde in volle glorie verschijnen. En met cabaretier en muzikant André Manuel praten we over de comeback van de Twentse band Fratsen. En een ontmoeting met striptekenaar Peter Pontiac, die, met de dood op de hielen, probeert zijn boek 'STYX of de zesplankenkoorts' te voltooien.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Dirk de Wachters pleidooi voor gewoon doen

vanaf 00:02:58

Geen enkel thema is zo vaak beschreven in literatuur, muziek en kunst als de liefde. Toch blijft de mens op zoek naar haar ware aard. We denken haar te kunnen definiëren en vatten maar merken steeds weer dat we tekortschieten. Liefde is ondoorgrondelijk maar levensnoodzakelijk. In het boek 'Liefde. Een onmogelijk verlangen' houdt de Vlaamse psychiater en psychotherapeut Dirk De Wachter een pleidooi om gewoon te doen. Want alleen dan, als we niks forceren, kan de liefde in volle glorie verschijnen. Pieter van der Wielen praat met Dirk De Wachter.

Peter Pontiac's zesplankenkoorts

vanaf 01:11:28

Striptekenaar Peter Pontiac maakte met de graphic novel 'Kraut' uit 2000 volgens velen een meesterwerk. Zijn uitgever vroeg hem na de verschijning om nog zo'n meesterwerkje te vervaardigen. Pontiac besloot een boek over de dood te maken. Het idee bleef echter liggen, het kwam er gewoon niet van. Tot hij getroffen werd door een ernstige leverziekte. Nu, met de dood op de hielen, probeert hij zijn boek 'STYX of de zesplankenkoorts' alsnog te voltooien. Emmie Kollau spreekt de tekenaar over leven, werk en de gevolgen van sex, drugs en rock 'n roll.

Fratsen is terug

vanaf 01:41:28

De Twentse band Fratsen is terug. De Nederlandstalige band rond cabaretier en muzikant André Manuel ontstond eind jaren '80 in Diepenheim. Na tien jaar stilte heeft het viertal een nieuw album uit: 'Caspar'. Verslaggever Jan Paul de Bondt ging met André Manuel en drummer Adri Karsenberg op zoek naar de wortels van de band, in kunstenaarsdorp Diepenheim.

advertentie