Nooit Meer Slapen

met o.a. Fleur Bourgonje, Aziz Bekkaoui en de documentaire Levenslang

Nooit Meer Slapen

met o.a. Fleur Bourgonje, Aziz Bekkaoui en de documentaire Levenslang

Pieter van der Wielen praat met schrijfster Fleur Bourgonje over haar nieuwe roman 'Uitval'. Verder besteden we aandacht aan de modetentoonstelling 'Reflect', die is samengesteld door modeontwerper Aziz Bekkaoui, en aan de documentaire 'Levenslang' van Carin Goeijers. Ook leest schrijver Daan Heerma van Voss een tekst die op de actualiteit is geïnspireerd.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Fleur Bourgonje: Uitval

vanaf 00:02:58

Fleur Bourgonje woonde lange tijd in Zuid-Amerika. Eenmaal terug in Nederland, begon ze te schrijven over haar ervaringen met de verschillende regimes en over de staatsgrepen en de terreur in Latijns-Amerika. Haar nieuwe roman 'Uitval' gaat over ouder worden en het besef van eindigheid. In het verhaal verliest een vrouw kort de macht over haar rechterbeen. Het ogenschijnlijk onbeduidende incident ervaart zij als een vingerwijzing naar verval en eindigheid. Vanuit dit ontregelende perspectief herleest ze haar net ingeleverde manuscript, en ze betrapt zichzelf erop dat ze de indrukwekkendste gebeurtenissen van haar leven veelal onbewust gekleurd heeft weergegeven. Ze neemt haar verleden en haar manuscript opnieuw onder de loep. Pieter van der Wielen praat met schrijfster en dichteres Fleur Bourgonje.

Levenslang: Scènes uit een huwelijk

vanaf 01:12:03

De documentaire 'Levenslang' gaat over het getrouwde leven van Louis Hagemann en zijn vrouw Jacqueline. Louis zit al ruim 15 jaar bijna onophoudelijk binnen wanneer hij in 2005  veroordeeld wordt voor een dubbele moord. De straf is levenslang. Jacqueline en Louis trouwen in 2008. Het huwelijk wordt voltrokken binnen de gevangenismuren waar de bruidstaart met een plastic mes wordt aangesneden. Verslaggever Emmie Kollau spreekt met documentairemaakster Carin Goeijers.

De modetentoonstelling Reflect

vanaf 01:42:41

De Nederlandse modeontwerper Aziz Bekkaoui heeft een modetentoonstelling samengesteld voor hostel en kunstenaarscentrum WOW in Amsterdam: 'Reflect'. Hij heeft elf modetalenten geselecteerd die met hun ontwerpen iets zeggen over de huidige tijdgeest. Nicole Terborg zocht de modeontwerper op in zijn showroom in Amsterdam.

advertentie